Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Γιατί &… πώς τελικά αγοράζει τo Mega ο Σαββίδης;

 Στον Ιβάν Σαββίδη το 20% του Βοθροκάναλου!!!
Σε εταιρεία συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε, κατά τις πληροφορίες, ποσοστό της τάξης του 19,6% της «Τηλέτυπος Α.Ε.» (Mega Channel).
Η σχετική ανακοίνωση της Πήγασος επιβεβαιώνει πως μεταβιβάστηκε ποσοστό σχεδόν 20% της Τηλέτυπος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιος είναι ο αγοραστής. 
Σύμφωνα με ασφαλείς, ωστόσο, πληροφορίες, πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία.
To τίμημα της πώλησης του 20% της Τηλέτυπος υπολογίζεται κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.
Τραπεζικοί κύκλοι δηλώνουν πως η συμφωνία για την πώληση του σχεδόν 20% του Mega έγινε σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Μπόμπολα και σε συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους του Τηλέτυπου.
Κύκλοι του ομίλου, μιλώντας στο insider.gr, δηλώνουν πως η πλευρά Σαββίδη έχει ήδη καταθέσει πρόταση για τον ΔΟΛ.
Πολιτικοί κύκλοι από την πλευρά τους σχολιάζουν πως η εν λόγω συμφωνία ήρθε σε πείσμα των όσων είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως τελευταία έγιναν προσπάθειες, από άλλους επιχειρηματίες, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα στις σχέσεις των κ. κ. Σαββίδη και Μητσοτάκη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Άλλοι κύκλοι συνδέουν τις νέες εξελίξεις με τις παραιτήσεις από το ΔΣ της Τηλέτυπος των κ. κ. Σταύρου και Παναγιώτη Ψυχάρη την προηγούμενη εβδομάδα.
Yπήρχαν μετοχές του καναλιού στα χέρια του πωλητή Μπόμπολα απαλλαγμένες από υποθήκες τραπεζών κλπ, αναρωτιέται στο μεταξύ ο Χρήστος Παπαχρήστος στην «Ελευθερία του Τύπου»
Δεν αποκλείει ακόμη και την παρέμβαση του εισαγγελέα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος σε μέρος της στήλης του, Δήγματα Γραφής, στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, κάνει αναφορά στην αγοραπωλησία μετοχών του Mega, από τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο δημοσιογράφος θέτει ερωτήματα τόσο γύρω από την τιμή, όσο και για τους σκοπούς αυτής της αγοράς, αλλά και τον τρόπο. 
«Αν όντως ισχύει ότι το 20% του Mega το αγόρασε (σ.σ. ο Ιβάν Σαββίδης) αντί 5.000.000 ευρώ, τότε έχουμε το καινούργιο ανέκδοτο της πόλης, που λέει ότι «ολόκληρο το μαγαζί κοστίζει 25.000.000»! και συμπληρώνει:
«Εισαγγελέας υπάρχει; Ακούει; Διαβάζει; Σκέφτεται; Τι ακριβώς κάνει;»  
Απιστία σε βαθμό κακουργήματος
Συνεχίζοντας την αναφορά του ο Γιώργος Παπαχρήστος το θέμα της αγοράς μετοχών του Mega, από τον Ιβάν Σαββίδη σημειώνει σχετικά με τον τρόπο που έγινε αυτή η αγοραπωλησία: 
«Μου φαίνεται εντελώς παράδοξο να υπήρχαν αυτές οι μετοχές του Mega στα χέρια του πωλητή Μπόμπολα ελεύθερες, δηλαδή απαλλαγμένες βαρών (υποθήκες τραπεζών κλπ), δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης του εν λόγω εκδοτικού συγκροτήματος που τις κατείχε. 
Διότι αν υπήρχαν, αυτό στη γλώσσα των νομικών αναφορικά με τις τράπεζες ονομάζεται απιστία σε βαθμό κακουργήματος, και είναι για Κορυδαλλό η δουλειά».  
Γιατί αγοράζει Mega;
Φυσικά ο Ιβάν Σαββίδης εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του ως καλό συνεταιράκι αγόρασε το mega, όχι φυσικά για να προβάλει τις ομορφιές του μαγευτικού Ροστόφ ή τις επιδόσεις της ΣΕΚΑΠ στο εμπόριο τσιγάρων, αλλά όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος: 
«Για να προβάλει τις κυβερνητικές επιτυχίες έδωσε τα 5.000.000 ευρώ… διότι το μόνιμο άγχος της κυβέρνησης είναι ότι δεν διαθέτει επαρκή μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν τις επιτυχίες της…».
                         ================================================
Η ανακοίνωση της Πήγασος έχει ως εξής:
H Πήγασος AE αναφέρει ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.                                                                      ==================================================
Πηγή: www.insider.gr/epiheiriseis/48823/ston-ivan-savvidi-20-toy-mega &
www.parapolitika.gr/article/giati-ke-pos-telika-agorazi-mega-savvidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου