Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΣΥΡΙΖΑ:Ούτε ΒΕΝιζέλος, ούτε ΣΑΜαράς, το πιό ωραίο μνημόνιο ήρθε μ΄ εμάς!!!

Χωρίς «γραβάτα» για άλλες 3 εβδομάδες
Τουλάχιστον άλλες 3 εβδομάδες θα περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας για  να φορέσει γραβάτα, αφού λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία όμως, παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, δεν κατάληξε σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος. 
Συμφωνία δεν υπήρξε ούτε για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που θα άνοιγε το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης
Έτσι όλες οι αποφάσεις παραπέμπονται στην εναλλακτική ημερομηνία της 15ης Ιουνίου, οπότε θα έχουμε νέα συνεδρίαση του […]
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο πάντως για «τεράστια πρόοδο» της Ελλάδας και δήλωσε πεπεισμένος ότι «είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε την αξιολόγηση». 
Είπε επίσης ότι «μπορούμε να έχουμε την επόμενη εκταμίευση πριν από το καλοκαίρι».
Σε ότι αφορά το χρέος ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι μελετήθηκαν σε βάθος τα σενάρια, «αλλά επί του παρόντος δεν μπορέσαμε για πολύ λίγο να καταλήξουμε σε συμφωνία». 
Πρόσθεσε επίσης ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και ότι «θα προσπαθήσουμε να καταλήξουμε στο επόμενο Eurogroup», το οποίο θα κάνει πιο συγκεκριμένα τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί το 2018.
Τόνισε τέλος ότι είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι το ΔΝΤ είναι «εντυπωσιασμένο» από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι Έλληνες.
Από την πλευρά του, 
ο υπεραισιόδοξος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί 
τόνισε και αυτός ότι έχει γίνει «τεράστια πρόοδος» 
στα προαπαιτούμενα, ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα του χρέους 
είπε ότι «όλοι μας δείξαμε εξαιρετική αποφασιστικότητα. 
Δεν φτάσαμε σε συμπέρασμα. 
Προχωρήσαμεόμως σημαντικά και θέλουμε να συνομολογήσουμε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup».
Για πρόοδο μίλησε και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τόνισε πως είναι καλό που υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα.
                                                                   ΠΗΓΗ:stavroslygeros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου