Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Σημαντικές ελλείψεις & σοβαρότατες ατέλειες του ποδηλατόδρομου βλέπει ο Σύλλογος Πολυδρόσου

Με 5 Δελτία τύπου μας έχουν βομβαρδίσει οι Σύλλογοι των «υποβαθμισμένων» λαϊκών γειτονιών της πόλης μας ο Επιμορφωτικός Εκ-πολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου & ο Σύλλογος Πολυδρόσου που δημιουργήθηκε για να υπερασπίζεται την «ποιότητα ζωής & τον πολιτσμό» στην πολύπαθη περιοχή!!!
Αυτή τη φορά ο Σύλλογος Πολυδρόσου για την «ποιότητα ζωής & τον πολιτσμό»μας αποστέλλει ανοικτή επιστολή για την «ποδηλατάδα» εγκαινίων του ποδηλατοδρόμου στο Μαρούσι, όχι για να τρομοκρατήσει τους ποδηλάτες ή τους διερχόμενους πεζούς(θα ήταν ύβρις εάν τολμούσαμε να σκεφτούμε κατι τέτοιο), αλλά λόγω της πλούσιας ευαισθησίας που τον διακρίνει, να επισημαίνει παραλλείψεις & ατέλειες του έργου για το καλό όλων μας βεβαίως - βεβαίως & όχι αποκλειστικά των κατοίκων αυτής της«υποβαθμισμένης» λαϊκής γειτονιάς, που ΟΧΙ μόνο δεν ενοχλούνται από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλα τουναντίον τις επιζητούν μετά μανίας ...ποιοτικής!!!
 Ανοικτή επιστολή για την «ποδηλατάδα» εγκαινίων του ποδηλατοδρόμου 
Αγαπητά μας Μέλη του Συλλόγου Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης,
Αγαπητοί μας Ποδηλάτες και Ποδηλάτισσες,Σας  καλωσορίζουμε στη γειτονιά  του Πολυδρόσου με αφορμή την πραγματοποίηση της ποδηλατάδας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμαρουσίου με το Σύλλογο Ασθενών “Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας” στα πλαίσια της παραλαβής από το Δήμο Αμαρουσίου του νέου ποδηλατόδρομου που διέρχεται από τις γειτονικές Πολυδρόσου, Παραδείσου και Αγίου Θωμά.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογο μας εδώ και πολύ καιρό έχει επισημάνει  επανειλημμένως στο Δήμο Αμαρουσίου τις σημαντικές ελλείψεις και τις σοβαρότατες ατέλειες του συγκεκριμένου έργου, που εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους ποδηλάτες όσο και για τους διερχόμενους πεζούς...

όπως είναι η έλλειψη φωτισμού του ποδηλατόδρομου κατά τη διάρκεια της νύχτας, η παρεμβολή κάδων απορριμάτων που παρεμποδίζουν τη διέλευση των ποδηλατών εξαναγκάζοντάς τους αιφνίδια να εισέρχονται στο οδόστρωμα των λοιπών οχημάτων, η ασυνέχεια του ποδηλατοδρόμου (οδός Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, Λ. Κηφισίας)
πεζοδρόμιο στην οδό Φραγκοκλησιάς
Αγαπητοί ποδηλάτες, σας εφιστούμε την προσοχή σε όλη τη διαδρομή και  σας παρακαλούμε να συμβάλλετε με τις παρατηρήσεις σας στην κατάδειξη των προβληματικών /επικίνδυνων σημείων ώστε να μας βοηθήσετε να επιμείνουμε στην αποκατάσταση του απαραίτητου επιπέδου ασφαλούς κίνησης.
κάδοι απορριμάτων στην οδό Σάμου (μάλλον για αύριο θα έχουν απομακρυνθεί) παρκαρισμένα οχήματα και κάδοι απορριμάτων στην οδό Πηγάσου
                                              Αγαπητοί πεζοί,  
ΚΑΙ εσείς θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στην προσπάθειά μας να βαδίσουμε στις γειτονιές μας, πολλώ δε μάλλον οι τυφλοί συμπολίτες μας,  και θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις σας, ώστε να δούμε κατά πόσον ταυτίζονται με τις δικές μας επισημάνσεις.
                    ============================================================
Ιδού η απόδειξη της δολοπλοκίας για την καπηλεία της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης ....
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ 
17 Μαΐ (Πριν από 4 ημέρες)
Επιπλέον την Κυριακή 21 Μαΐου, στον Δήμο Αμαρουσίου, στο κτήμα Καρέλλα, έχει προγραμματιστεί ποδηλατάδα.
Αυτό ακριβώς αναγράφεται και στις δύο  προσκλήσεις  για ποδηλατάδα που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο,  δηλαδή ότι είχε προγραμματιστεί να γίνει  στο κτήμα Καρέλλα. 

Ο όλος προγραμματισμός είχε γίνει πολύ πριν τις 30 Απριλίου, όπως προκύπτει από την πρόσκληση, δεδομένου ότι υπήρχε δράση για τις 30 Απριλίου. 
Κάποιο χθόνιο κουτομυαλάκι, όμως,  έριξε τη φαεινή ιδέα  ότι θα ήταν η χρυσή ευκαιρία για τη φιέστα  του "μεγάλου έργου"  του ποδηλατόδρομου που δεν αποτολμούν να το ...πανηγυρίσουν με τους κατοίκους!
 Με  με  αυτό  τον  τρόπο θεωρούν ότι  θα αποφευχθεί η καζούρα που έχουσι γνώσιν ότι θα υποστούν από τους κατοίκους της κόλασης του Παραδείσου!   
Διότι γνωρίζουν πολύ καλά και την ευαισθησία μας και τα αλληλέγγυα αισθήματά μας για κάθε συνάνθρωπο και ότι θα σεβαστούμε την παρουσία τόσο των ασθενών όσο και των αλληλέγγυων ποδηλατών .
Δεν ορρωδούν , όμως , προ ουδενός και τολμούν να πάρουν το ρίσκο να βάλουν τους ποδηλάτες σε ένα έκτρωμα-προδηλατόδρομο, με μεγάλη επικινδυνότητα σε πολλά σημεία,  που  δεν έχει κάν παραληφθεί ακόμα, ο οποίος ακόμα και οι ίδιοι οι ιθύνοντες παραδέχονται ότι έχει "ατέλειες" . 
Βάζοντας  αυτή την ανθρώπινη ασπίδα  επιχειρούν να στρουθοκαμηλίσουν για άλλη μιά φορά .Αιδώς!
Μήπως πρέπει να θέσουμε σχετικό ερώτημα σε νομικούς; ΄
Εχουν κάποια άποψη οι νομικοί μέλη του Συλλόγου; 
Μπορεί να γίνει χρήση της ποδηλατολωρίδας με ασφάλεια ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις; Και το αμίλητο, ασάλευτο  κοπάδι των δημοτικών συμβούλων του ...μεγαλοπρεπούς  ούτε κάν ψελλίζει κάτι...Εύγε και εις σιωπηρότερα! ' Οπως  επιβάλλεται πάντα, θάρθουν να αποτελέσουν το χαμογελαστό φόντο κομπάρσων...
                                                             Λένα Προεστάκη
                                              ---------------------------------------------------------
Παρατίθενται οι δύο ιστότοποι -  
http://health.in.gr/news/various/article/?aid=1500142550
Γνωρίστε πώς είναι η ζωή με Πνευμονική Υπέρταση με βοηθό ...
health.in.gr
Μπορεί τον Σπάνιο Μωβ Ελέφαντα Πόνγκο να μην τον συναντήσετε, ούτε στη ζούγκλα, ούτε στο ...
Επίσης, ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το νόσημα (5 Μαΐου) έχει προγραμματίσει ποδηλατάδα την Κυριακή 21 Maίου 2017 στον Δήμο Αμαρουσίου, στο κτήμα Καρέλλα, ενώ συμμετείχε στο Run Greece που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 30 Απριλίου.
=================================================
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ
16 Μαΐ (Πριν από 5 ημέρες)
Τι να πούμε , τι , τι να διαλαλήσουμε;  Πάλι θα βρεθούμε την προσεχή Κυριακή 21 Μαΐου 2017  μπροστά σε φιέστες ,φωτογράφους και θριαμβολογίες για ένα «έργο» που υποβάθμισε ακόμα περισσότερο την περιοχή μας , μιας μελέτης που και ο χαρακτηρισμός γονατογράφημα μπορεί να θεωρηθεί επιεικής και η εκτέλεση χαρακτηρίζεται επίσης μόνο από βιασύνη και προχειρότητα.
Συμφωνούμε απολύτως με τις επισημάνσεις και τα ερωτήματα  στο αντίστοιχο δελτίο του Συλλόγου Πολυδρόσου.
Απλά, παρακαλούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που προσήλθαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου του δημάρχου, να προσέλθουν όποτε θέλουν και να κάνουμε μαζί ένα οδοιπορικό  στο τμήμα που διέρχεται από τον Παράδεισο και να καταμετρήσουν όχι απλά τις ατέλειες αλλά τον παραλογισμό της χωροθέτησης ποδηλατόδρομου κυρίως  στο τμήμα της Καραολή&Δημητρίου  από Εφέσου έως Αμαρουσίου Χαλανδρίου. 
Να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι κατά πόσο είναι δυνατόν να βαδίσουν πεζοί στο υποτιθέμενο πεζοδρόμιο  και να  κινηθούν με ασφάλεια ποδηλάτες στον κατά φαντασία ποδηλατόδρομο. 
Να δουν κατά πόσο θα είναι ασφαλείς οι ποδηλάτες μέχρι να φθάσουν στο επόμενο τμήμα της οδού Πηγάσου – όπως άλλωστε και από την Αμαρυσίας Αρτέμιδος ,στη συμβολή με Διονύσου  στον ΄Αγιο Θωμά,  μέχρι την Κηφισίας!
Θερμή παράκληση  στους ρεπόρτερ να θέσουν  το ερώτημα στον δήμαρχο για το πότε θα υλοποιηθούν οι  δεσμεύσεις του για τις θέσεις στάθμευσης των κατοίκων της Καραολή & Δημητρίου οι οποίες θα δίνονταν τόσο στην οδό Αρτέμιδος όσο και στην οδό Παραδείσου στην  οποία και θα γινόταν η ανάπλαση στο τμήμα της από τη συμβολή με την οδό Καραολή& Δημητρίου έως την οδό Ξενίας. 
Επίσης να ρωτήσουν ΠΟΤΕ θα εφαρμοστούν  οι περίφημες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  των επίσης κατά φαντασίαν πεζοδρόμων/δρόμων ήπιας κυκλοφορίας Άλσους, Ασπασίας και Επιδαύρου  κλπ.
Ούτε λόγος βέβαια για τις κατασκευαστικές ατέλειες με τις λακκούβες κλπ καθώς και με τις ανύπαρκτες προδιαγραφές οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. 
Κατά τα λοιπά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο βιοκλιματικός χαρακτήρας του «έργου»  θα μειώσει τη θερμοκρασία στη γειτονιά  κατά 1 έως 1,20 βαθμούς , διότι αυτό ακριβώς ήταν το μόνο που είχε απόλυτη ανάγκη η περιοχή μας! ΄
Ετσι θα αντισταθμιστούν οι ελλείψεις αγωγών ομβρίων, πεζοδρομίων, αδιάνοικτων δρόμων, ανυπαρξίας κοινόχρηστων χώρων κλπ  που ζητάμε εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια.
Και για να κλείσουμε με τη φιέστα , προκειμένου να αποφύγει η δημοτική αρχή τις αντιδράσεις των κατοίκων επινόησε  ποδηλατάδα για   τη στήριξη των ασθενών με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης.
Μόνο θλίψη προξενούν όσοι μηχανεύονται τέτοια κολπάκια…
                                                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
                                                     paradeisosyllogos@hotmail.com                                   
=======================================================================
 Ο ποδηλατόδρομος & τα…μαύρα σκοτάδια της οδού Ευζώνων !!! 
Σύλλογος Πολυδρόσου(δελτίο τύπου13 Μαΐου )
Με συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αμαρουσίου τη  Δευτέρα 15 Μαΐου  και ώρα 12:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Αμαρουσίου
παραδίδεται ο νέος ποδηλατόδρομος στο Μαρούσι, που ενώνει (;)  τρεις γειτονιές του Αγ. Θωμά, Παραδείσου, Πολυδρόσου
και προγραμματίζεται διεξαγωγή ποδηλατάδας στις 21 Μαΐου 2017.
οδός Ευζώνων (ήμερα)

Ευκαιρία, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι τεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος, να επιβλέψουν τις υπηρεσίες του Δήμου στο διάστημα που απομένει, να φροντίσουν να αποκαταστήσουν σειρά θεμάτων της ποδηλατικής διαδρομής, όπως το κλάδεμα των δένδρων που εμποδίζουν τους ποδηλάτες, τη λειτουργία του ειδικού φωτισμού (ο ποδηλατόδρομος είναι και για το βράδυ), την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων, κλπ .
οδός Ευζώνων (νύχτα)
Ειδικά στην οδό Ευζώνων η οποία συνδέει το Ν. Μαρούσι με την παραρεμάτια  οδό Κορυτσάς, ο ποδηλατοδρόμος στο τμήμα (Καραμανλή έως Εθνάρχη Μακαρίου) είναι απροσπέλαστος όπως και τα πεζοδρόμια λόγω μαύρων σκοταδιών…
οδός Ευζώνων απο Εθν. Μακαρίου (νύχτα)
Το ίδιο συμβαίνει και στο τμήμα από οδό Φραγκοκλησιάς έως Κορυτσάς που είναι σημασμένο ως πεζόδρομος, για το οποίο ο Σύλλογος προσπαθεί από το 2015  με αλληλογραφία και παρεμβάσεις να ηλεκτροφωτισθεί.
Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου σημείου δεν είναι πολίτες β΄κατηγορίας, αλλά δημότες που πληρώνουν τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού όπως όλοι οι άλλοι, και το θέμα αυτό θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί χθες, πλην όμως η τελευταία αίτηση του συλλόγου είχε μια αόριστη απάντηση από πλευράς Δήμου
  «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων» & κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 
Σύλλογος Πολυδρόσου 6 Μαΐου
Για το έργο της  «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων» και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Η παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου Πολυδρόσου κ. Παναγιώτη Πάντου στο  ΔΣ Αμαρουσίου στις 04-04-2017, για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών  ρυθμίσεων στην Πολεοδομική Ενότητα (ΠΕ)  Πολυδρόσου  και τη σύγκληση σύσκεψης μετά την  ολοκλήρωση των έργων της βιοκλιματικής αναβάθμισης στην περιοχή Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολύδροσου .
Τα ερωτήματα συγκεκριμένα δυο και σαφή :
1.    Το στάδιο εξέλιξης της σύμβασης  της βιοκλιματικής αναβάθμισης, για να προγραμματιστεί η συμφωνημένη  σύσκεψη από τον Σεπτέμβριο 2016 με τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη,  ανασκόπησης των δεκάδων ελλείψεων του έργου και λήψης επιδιορθωτικών μέτρων 
2.    Πότε θα εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πολεοδομική ενότητα του Πολυδρόσου που εκκρεμούν από τον Οκτώβριο 2014
(video : https://www.youtube.com/watch?v=mvMXFdmU00k&spfreload=5)
Οι απαντήσεις του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Β. Κόκκαλη, που δυστυχώς δεν καταγράφηκαν στο σχετικό video για τεχνικούς λόγους παρά μόνο ηχητικά, οι παρακάτω :
1.    Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ο Δήμος περιμένει την έγκριση τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και μια αναφορά για τις διαβάσεις πεζών στις διασταυρώσεις της οδού Φραγκοκλησιάς με τις οδούς Ευζώνων, Ροδοδάφνης, Π. Μελά, Ακακιών και Καψαλά.
2.    Για το έργο  της βιοκλιματικής αναβάθμισης, το συμβατικό έργο τελείωσε και οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι υπάλληλοι ελέγχουν τις όποιες αστοχίες, γιατί η οριστική παραλαβή του έργου είναι 15 μήνες μετά το χρόνο περαίωσης, για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλει η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι.
(ήχος :https://drive.google.com/file/d/0BzZS8HVUObq9VHktNUZsMnYyXzQ/view?usp=sharing )
Συμπερασματικά αν και το συμβατικό έργο των περίπου 2.500.000€ της βιοκλιματικής αναβάθμισης γειτονιών της πόλης με δημιουργία ποδηλατοδρόμου περατώθηκε, η σημερινή κατάσταση που παρουσιάζεται,  με μια απλή επίσκεψη διαπιστώνεται ότι είναι πολύ διαφορετική από την ονειρώδη διαδρομή που διαφημίστηκε, συγκεκριμένα :
1.    Ο φωτισμός της ποδηλατικής διαδρομής δεν λειτούργει
2.    Εμπόδια όπως κλαδιά, κάδοι σκουπιδιών, παρκαρισμένα οχήματα,  εμποδίζουν τη διέλευση του κάθε επίδοξου ποδηλάτη
3.    Εμπόδια επίσης εμποδίζουν και τη κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ στο κατ΄ επίφαση στο πεζοδρόμιο στην πλευρά του ποδηλατοδρόμου ακόμη και περίπτερο για το οποίο είχε ζητήσει την μετακίνηση και μετατροπή του σε βιοκλιματικό
4.    Το οδόστρωμα παρουσιάζει εκτεταμένες  φθορές κυρίως στις οδούς Σάμου και Πηγάσου όπως και φωτοκαταλυτική επίστρωση του οδοστρώματος
5.    Η οριζόντια σήμανση (που δεν είναι μόνο οι διαβάσεις πεζών)  που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία να έχει ειδικές προδιαγραφές είναι ανύπαρκτη και η κατακόρυφη ελλιπέστατη και εκτός προδιαγραφών
6.    Οι στάσεις επιβατών της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας σε κακή κατάσταση και στη διασταύρωση Φραγκοκλησιάς και Ακακιών εξαφανισμένες από τον περσινό Ιούνιο
Για τις ρυθμίσεις της οδικής κυκλοφορίας στην ΠΕ, που έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα από την υπερτοπική κυκλοφορία  στην οδό Φραγκοκλησιάς από τον Οκτώβριο 2014 που διανοίχτηκε προς τη Λ. Πεντέλης, η κατάσταση για τους κατοίκους είναι  ιδιαίτερα δυσάρεστη.
Για την πληρότητα της ενημέρωσης θα πρέπει να αναφερθούν οι δυο επιστολές του Δημάρχου κ. Γ. Πατούλη, στα πλαίσια της πρόσφατης 24-04-2017 συνάντησης εργασίας με το ΔΣ του συνεργαζόμενου με τον σύλλογό μας συλλόγου προστασίας ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου,  προς :
1.    Τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αττικής για την επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης των περιοχών Ν. Αμαρουσίου & Πολυδρόσου (συνημμένο 1)
2.    Τον Δήμαρχο Χαλανδρίου για την από κοινού εκπόνηση μελέτης βιώσιμης κινητικότητας  για τη διοικητικά διαιρεμένη περιοχή του Πολυδρόσου  (συνημμένο 2)
Κατόπιν των παραπάνω προσκαλούμε :
1.    Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για τη σύγκλιση ανοικτής σύσκεψης για το έργο της βιοκλιματικής όπως έχει συμφωνηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο
2.    Την άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης Ν. Αμαρουσίου & Πολυδρόσου αμέσως μετά την έγκριση της από  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
3.    Τον Δήμαρχο Χαλανδρίου για συνεργασία με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου στην εκπόνηση μελέτης βιώσιμης κινητικότητας  για τη διοικητικά διαιρεμένη περιοχή του Πολυδρόσου
4.     Τους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στα πλαίσια των θεσμικών τους καθηκόντων, για τον έλεγχο υλοποίησης της σύμβασης «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων» (video από το ΔΣ Αμαρουσίου με τοποθετήσεις του Δημάρχου για το έργο και την εξέλιξη του   https://www.youtube.com/watch?v=y2Z2HyTa94A&t=92s
 & https://www.youtube.com/watch?v=hb5xLhmgW8A&t=95s )
                                                                  Με εκτίμηση
                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  
                                                              Παναγιώτης Α. Πάντος
                                                                            Πρόεδρος
                                          ΠΗΓΗ:www.facebook.com/syllogos.polydrosou
                                                          twitter.com/PolydrosoSyl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου