Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Εξαιρετικό το αφιέρωμα της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ στο Μάνο Λοϊζο

 Το αδιαχώρητο μέσα & έξω από την αίθουσα, δημιουργήθηκε στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, προς τιμή του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη Μάνου Λοΐζου στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Λιτή και απέριττη η οργάνωση από το τμήμα Πολιτισμού της ΝΕΒΑ, η παρουσίαση, οι ομιλίες, η μουσική
•►Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Αλέξης Βάκης αναφέρθηκε στην μουσική διαδρομή του Μάνου και την διαρκή σχέση του με την αριστερά .
•►Ο έκδοτης του εξαιρετικού  μουσικού περιοδικού «Μετρονόμος» Θανασης Συλιβός, διάβασε αποσπάσματα – ντοκουμέντα από αυτοπεριγραφικές βιωματικές αναφορές του ίδιου του Μάνου Λοΐζου.
Ο  μεγάλος μας συνθέτης Χρήστος Λεοντής, προσωπικός φίλος του Μάνου Λοΐζου, μέσα από την κοινή προσωπική και καλλιτεχνική τους πορεία, με ιδιαίτερα παραστατικό και άμεσο λόγο, απέδωσε στην ουσία το πολιτικοκοινωνικό και πολιτιστικό στίγμα μιας ολόκληρης εποχής.
Εποχής δημιουργίας, αγώνων, δυσκολιών, αναζητήσεων, σχέσεων, μουσικής &λόγου.
Στην εκδήλωση  παρευρέθηκε και  χαιρέτησε, κάνοντας  μια μικρή αναφορά στα σημερινές εξελίξεις με την «αμαρτωλή»  ιστορία της ΑΕΠΙ και τις δυσκολίες των ανθρώπων της μουσικής,  ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  Νίκος Ξυδάκης.
Στο τέλος και μέχρι αργά η  ορχήστρα «Λαϊκή παρέα» έπαιξε πολλά από τα ανεπανάληπτα  τραγούδια του Μάνου Λοΐζου αλλά και του Χρήστου Λεοντή.
Παρευρεθήκαν επίσης η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής.
                                                        Το Γραφείο  Τύπου της ΝΕΒΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου