Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Εντεκα Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τα προνηπιακά τμήματα των 11 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου ολοκλήρωσαν για τη φετινή χρονιά 2016 – 2017 τις παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές επισκέψεις, με τελευταία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Η επίσκεψη στο Μουσείο ήταν μέρος ενός διαθεματικού προγράμματος με τα “άγρια ζώα”. 
Οι δράσεις εκτυλίχθηκαν τόσο στους χώρους των Παιδικών Σταθμών όσο και στο Μουσειακό χώρο και περιελάμβαναν εικαστικές δραστηριότητες, αφηγήσεις ιστοριών σχετικά με τα άγρια ζώα, παιχνίδια και τραγούδια.
Με την καθοδήγηση και φροντίδα των υπευθύνων με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον τα παιδιά είδαν όλα τα εκθέματα του Μουσείου.
Η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κα Ελένη Λέκκα – Καλαντζάκη, αναφερόμενη στη σημασία των εκπαιδευτικών αυτών δράσεων  για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών, επεσήμανε ότι: 
«μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία και τη ψυχαγωγία τα παιδιά μας εκπαιδεύονται ώστε να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, γνωρίζοντας παράλληλα τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.
Στόχος του Δημάρχου μας κου Γιώργου Πατούλη –υπογράμμισε- είναι οι επόμενες γενιές να χτίσουν ένα πιο υγιή τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον».           
Την οργάνωση των εκπαιδευτικών δράσεων είχε η Προϊσταμένη του Τμήματος προσχολικής Αγωγής & Φροντίδας κα Μαρία Κάββουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου