Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εν εξελίξει η ενημέρωση των μαθητών για τα περιβαλλοντικά οφέλη από την ανακύκλωση

Με την  εκπαιδευτική παρουσίαση στους μαθητές/ τριες του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, αναφορικά με τα οφέλη που προκύπτουν από τη ανακύκλωση συσκευασιών για το περιβάλλον, καθώς και για την ίδια την ποιότητα ζωής μας, συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, η ενημέρωση των μαθητών/ τριων στα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία  της πόλης του Αμαρουσίου.
Την δράση υλοποιεί η «Εταιρεία Οικολογικής Ανακύκλωσης» σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης», με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου.
Τα παιδιά του «Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων», παρουσία της Αντιδημάρχου κας Ρένας Χαλιώτη και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης κ Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, ενημερώθηκαν από την κ. Αλεξάνδρα Γρηγορίου της Εταιρείας Οικολογικής Ανακύκλωσης με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού.
«Τα υλικά από τις άδειες συσκευασίες ξαναχρησιμοποιούνται, μειώνοντας τα σκουπίδια  κατά 25 -30%.  Στο σχολείο ότι δεν χρειαζόμαστε από το χαρτί, το μέταλλο ή το πλαστικό το χρειάζεται ο μπλε κάδος. Έτσι, χαρτικά χαρτόνια, μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών, μπουκάλια πλαστικά και τόσες άλλες συσκευασίες από αυτά που τρώμε ή πίνουμε τα ρίχνουμε σ’ αυτόν.

 Έτσι φροντίζουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τα ζώα, τη φύση και την υγεία μας, ζούμε καλύτερα » ανέφερε μεταξύ άλλων στα παιδιά η κα Γρηγορίου. 

Κάλεσε επίσης τους μαθητές/ ριες αυτό που κάνουν στο σχολείο, δηλαδή τη σωστή ανακύκλωση, να τη συνεχίζουν  και στο σπίτι, ως μία ευχάριστη οικογενειακή συνήθεια, μιλώντας στα αδέλφια, στους γονείς και στους φίλους τους για την ιδέα αυτή.   
Μεταφέροντας τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γ. Πατούλη, η Αντιδήμαρχος κ. Ρένα Χαλιώτη, υπογράμμισε: 
«Με πρωτοβουλία του κου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα περιβάλλοντος, έχοντας υιοθετήσει πρωτοπόρες δράσεις. 
Επόμενος στόχος της Διοίκησης - τόνισε - η ιδέα της ανακύκλωσης να γίνει θεσμός σε όλα τα σχολεία, για μια πόλη φιλική στο περιβάλλον, ανθρώπινη και λειτουργική.»  
Παράλληλα, συνεχάρη τη Διευθύντρια του σχολείου κα Σόνια Γελαδάκη, για την ευκαιρία που δίνει στους μαθητές να ενημερωθούν από τους πλέον υπεύθυνους για το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών.
Η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θα συνεχισθεί στο 6ο Γυμνάσιο και το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου