Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ημερίδα με θέμα την Διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική διοργανώνει η Π.Ε.Δ.Α

           Ηλθε η «ώρα της ευθύνης για όλους»
Αγαπητοί Συνάδελφοι, η Π.Ε.Δ.Α., η ΕΝ.ΔΑ. και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α.  διοργανώνουν την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στο Ξενοδοχείο  ΤΙΤΑΝΙΑ στις 9.00 π.μ, ημερίδα με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.
Ένα θέμα τεράστιας σημασίας για την Αττική με οικονομικές, κοινωνικές και περιβαντολλογικές διαστάσεις.
Ο νέος ΠΕ.Σ.Δ.Α., καθιστά τους Δήμους καθοριστικούς παράγοντες στην επιτυχή του υλοποίηση, αλλά και την Περιφέρεια σημαντικό εταίρο, με την ευθύνη της Διοίκησης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α, της Περιφερειακής διαχείρισης και της οικονομικής στήριξης του εγχειρήματος.
Συνεπώς, ο στόχος είναι η σύζευξη δυνάμεων Περιφέρειας και Δήμων.
Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ως προς τους προσδοκόμενους στόχους, σε συνδυασμό με μια σειρά λειτουργικών και οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν Δήμοι και Περιφέρεια, στην υλοποίηση του Προγράμματος, δημιουργούν ανησυχίες που μπορεί να έχουν επιπτώσεις για όλους. Πρώτα για τους πολίτες και ακολούθως για τους αιρετούς, που ενδεχόμενα θα αναλάβουν ένα «κόστος», που δεν τους αναλογεί.
Με αυτά τα δεδομένα, πιστεύουμε ότι ήλθε η «ώρα της ευθύνης για όλους».
 Η αντίστροφη μέτρηση, με ορόσημο το 2020, λόγω κορεσμού της μοναδικής χωματερής στην Αττική, αλλά και ως ορισμού έτους στόχου, για την κατά 52% επεξεργασία των απορριμμάτων στην πηγή, σύμφωνα με το νέο ΠΕ.Σ.Δ.Α., επιβάλλει σε όλους, αιρετούς και πολίτες άμεση δράση.
Προσδοκούμε, ότι η ημερίδα αυτή, δεν θα είναι άλλο ένα φόρουμ παραταξιακών και κομματικών αντιπαραθέσεων, ούτε ένα βήμα μετάθεσης ευθυνών.
Θα είναι ένα ουσιαστικό βήμα αποτίμησης της υφιστάμενης κατάστασης και ενός ρεαλιστικού σχεδίου των προοπτικών του εγχειρήματος.
Με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι (E.Δ.Σ.Ν.Α., ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΡΑΤΟΣ) δημόσια να τοποθετηθούν για :
Ποιά είναι η κατάσταση σήμερα, στη διαχείριση των απορριμμάτων;
Ποιά είναι τα χρονοδιαγράμματα, οι απαιτήσεις (στόχοι), αλλά και οι χρηματοδοτικές ανάγκες και διαθέσιμοι πόροι για την υλοποίηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α.;
Πού βρίσκονται σήμερα η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και οι ΔΗΜΟΙ στην υλοποίηση του νέου ΠΕ.Σ.Δ.Α.;
Τι θα πρέπει να κάνει άμεσα το ΚΡΑΤΟΣ;
Είναι εφικτή η υλοποίηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α. και υπό ποιές προϋποθέσεις ;
Υπάρχουν εναλλακτικές μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες λύσεις;
Πως μπορούν πλέον οι Δήμοι και η Περιφέρεια να συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας;
Πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας, ως αιρετοί, να κάνουμε κοινωνούς τους πολίτες, των όποιων ενεργειών μας, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα σε ένα θέμα τόσο μεγάλης σημασίας. Κυρίως, όμως oφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό.
                                            ΠΗΓΗ:www.pedattikis.gr 
                                                 € « » $  ●▲▼◄►                                          
=================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου