Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Εγκαινίασε το έργο του ποδηλατόδρομου, που δεν έχει ακόμα παραδοθεί ο Δήμαρχος!

«Αποδοκιμάστηκε» από κατοίκους του Αγ. Θωμά, Παραδείσου 

& Πολυδρόσου ο κ. Πατούλης, ισχυρίζεται η αντιπολϊτευση!!!
             ----------------------------------------------------------
Πίσω από «λαμπερές» φωτογραφίες & με πρόσχημα την παγκόσμια ημέρα για τους ασθενείς που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση, η διοίκηση Πατούλη «εγκαινίασε» την Κυριακή τον ποδηλατόδρομο Αγ. Θωμά, Παραδείσου, Πολυδρόσου.
Με δημοσιοσχεσίτικες πρακτικές έγινε προσπάθεια να αποκρύψει την αποτυχία της να εκτελέσει ένα έργο αστικής αναβάθμισης στην ώρα του και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.

Το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων», αξίας 2.198.432,83€, συμβασιοποιήθηκε στις 18-12-2014 & προβλέποταν(!!!) να παραδοθεί στις 18-10-2015, μετά από δέκα μήνες.
Η χρηματοδότηση του ήταν μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 κατά 85% & από Εθνικούς Πόρους κατά 15%.
Το έργο, παρά τα «εγκαίνια» δεν έχει παραδοθεί ακόμα, παρουσιάζοντας καθυστέρηση, μέχρι τώρα, περίπου 19 μήνες.
Η Βεβαίωση Περαίωσης Εργασιών που εκδόθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στις 16-2-2017, δόθηκε με την επιφύλαξη της εκτέλεσης διορθωτικών Εργασιών από πλευράς Αναδόχου, όπως εξάλλου η Τεχνική Υπηρεσία & ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Β. Κόκκαλης παραδέχονται.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27-1-2017 ενέκρινε την απομείωση του λογαριασμού κατά 353.890,67€. Σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος είναι ο τελικός λογαριασμός και πόσο από το τελικό ποσό καλύφθηκε από το ΕΣΠΑ ή από Εθνικούς Πόρους, λόγω των καθυστερήσεων.
Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά και έχει επανειλημμένα καταγγελθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον τοπικό Τύπο από την παράταξη μας, αλλά και τους τοπικούς συλλόγους Παραδείσου και Πολυδρόσου, ότι:

•►Η διαδρομή είναι ακόμα επικίνδυνη για ποδηλάτες και πεζούς, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, για πολλούς λόγους και κακώς παραδίδεται στην κυκλοφορία για τις επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Δημάρχου
•►Το έργο δεν εντάχθηκε σε μια συνολική μελέτη κυκλοφοριακής βιωσιμότητας που μόλις τώρα εκπονείται και αφού έχουν ήδη δημιουργηθεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και προβλήματα στάθμευσης σε όλες τις γειτονιές που διέρχεται
•►Η καθυστέρηση, πλην του εργολάβου, οφείλεται και στην προχειρότητα της μελέτης, την μη έγκαιρη απαλλοτρίωση ή και αποζημίωση ορισμένων ιδιοκτησιών που διέρχεται ο ποδηλατόδρομος
•►Την παντελή έλλειψη προηγούμενης ενημέρωσης των κατοίκων ώστε να επιλυθούν έγκαιρα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εκτέλεση του
•►Την καθυστέρηση μετατόπισης δικτύων κοινής ωφέλειας
Όσες φιέστες και αν γίνουν δεν μπορούν να καλύψουν την προχειρότητα και την ανικανότητα της διοίκησης Πατούλη να οργανώσει και να εκτελέσει σωστά ένα έργο που, υπό διαφορετικές προϋποθέσεις, θα μπορούσε να αναβαθμίσει την πόλη και να συμβάλλει στη βιώσιμη κινητικότητα.
Αντί λοιπόν να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους δημιούργησε, τους λοιδωρεί γιατί διαμαρτύρονται και αναδεικνύουν τη σκληρή αλήθεια.
Και κάτι τελευταίο, αλλά εξ ίσου σημαντικό.

Πόση άραγε ανάγκη έχει το Μαρούσι για ποδηλατόδρομους, όταν στις περισσότερες γειτονιές  υπάρχουν ακόμα αδιάνοιχτοι δρόμοι, αδιαμόρφωτα πεζοδρόμια, έλλειψη οδοφωτισμού, έλλειψη δικτύων ομβρίων, κυκλοφοριακό χάος, ελλιπής σήμανση, τροχαία ατυχήματα, παράνομη και ανεξέλεγκτη στάθμευση, ελλιπής δημοτική συγκοινωνία, αδιαμόρφωτοι ή και εγκαταλελειμμένοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, υποβαθμισμένες σχολικές εγκαταστάσεις και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και τόσα άλλα που ο χώρος δεν επιτρέπει την απαρίθμηση τους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και εφτά χρόνια και δεν επιτρέπουν την τοπική ανάπτυξη σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της.
Τουλάχιστον όμως οι πόροι του ΕΣΠΑ ας αξιοποιούνται σωστά και ας μην αναλώνεται  το έτσι και αλλοιώς αναιμικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να καλυφθούν οι καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Πατούλη. 
                        «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου