Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Την καταξιωμένη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου βράβευσε ο Γ. Πατούλης

Η Μικτή Χορωδία μετονομάστηκε σε «ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ»
Το Μαρούσι τίμησε την καταξιωμένη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου για την πολύτιμη προσφορά της στον πολιτισμό της χώρας μας, καθώς & για πολυετή συνεισφορά της στη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου.
Με πλούσιο ρεπερτόριο, από έντεχνο τραγούδι, δημοτικά, ελαφρά λαϊκά, ελληνικά και ξένα, εκκλησιαστική μουσική, προκλασικά και κλασικά ολοκληρωμένα έργα, η χορωδία υπό την καθοδήγησή της διακρίθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκατοντάδες πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΑΪΣ, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, που είχε την πρωτοβουλία του τιμητικής εκδήλωσης, σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και ενθουσιασμού απόλαυσαν την ξεχωριστή συναυλία – αφιέρωμα στην μουσικοσυνθέτη Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, αποθεώνοντας τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου. 

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με τίτλο: 
«Ρωμιοσύνη» οι χορωδοί   ερμήνευσαν τραγούδια των Γ. Ρίτσου, Μ. Θεοδωράκη και στο δεύτερο μέρος με τίτλο: «Αλβανία», τραγούδια των Πυθαγόρα, Γ. Κατσαρού, που έχει διασκευάσει για χορωδία η μαέστρος.
Εξαιρετική ήταν η ερμηνεία στα σόλο κομμάτια από την σολίστ της Χορωδίας κα Χαλιώτη, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Έφεδρος Ανθυπολοχαγός» και «Μάνα ρίξε το Σπαθί».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του μίλησε με θερμά λόγια για τη μαέστρο, σημειώνοντας: «Κάποιοι άνθρωποι στο διάβα της ζωής τους αφήνουν ανεξίτηλα τη σφραγίδα τους. Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου αφήνει την σφραγίδα της στον πολιτισμό της χώρας μας και στην πόλη του Αμαρουσίου, όπου διηύθυνε επί 30 συναπτά έτη τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου.
Με το έργο της αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Την ευχαριστούμε από καρδιάς  και της εκφράζουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά της.
Ως μία μικρή ένδειξη τιμής στο πρόσωπο της, μετονομάζουμε τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου σε «ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ» 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου απένειμε τιμητική πλακέτα στη μαέστρο, την οποία παρέλαβε εκ μέρους της η πρώην Πρόεδρος, και μέλος της Χορωδίας κα Τούλα Λαζάρου, η οποία μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες της, αναγιγνώσκοντας προσωπική επιστολή της. 
«Πολλές φορές έχω τιμηθεί στη ζωή μου, αλλά η μεγαλύτερη τιμή για μένα είναι που ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έδωσε το όνομα μου στη Μικτή Χορωδία, που είχα τη τιμή να διευθύνω επί 30 περίπου έτη. Τον ευχαριστώ από καρδιάς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου.  
Ο κ. Πατούλης απηύθυνε ένα «Μεγάλο Μπράβο» στη νέα μαέστρο κα Όλγα Αλεξοπούλου, στους χορωδούς, στους μουσικούς και στη σολίστ της χορωδίας για την άψογη εκτέλεση  της συναυλίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: 
Παναγιώτης Βραχνός, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Κατερίνα Ιωάννου, ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Βλάχος, η εγγονή του Γιάννη Ρίτσου κα Λητώ Ρίτσου, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου