Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ»

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής, με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη και τη μαθητική παρέλαση. 
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ’40 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85).  
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης Οκτωβρίου 2016 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2016.
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις δημόσιες & ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
11:00 
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Παρασκευή  28 Οκτωβρίου 2015
07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα  οι καμπάνες των Εκκλησιών 
10:30
Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία Δημοτικού Συμβουλίου, Πολιτικών, Δικαστικών &             
Αστυνομικών Αρχών.
11:00 
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.                                                                          Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη.
Κατάθεση στεφάνων - Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
11:30  Έναρξη παρέλασης.
12:30 
Επετειακή εκδήλωση - Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85).                   Χαιρετισμός  Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη
Η καθηγήτρια Μονωδίας & Μελοδραματικής του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου κα Χριστίνα Σπηλιακοπούλου θα αποδώσει τραγούδια του Έπους του ’40. 
Στο πιάνο ο καθηγητής Μανώλης Παπαγιάννης. 
Μουσική επιμέλεια Φωτεινή Κοσκόρου.
Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Χοροδιδάσκαλος: Γιώργος Φραγκάκης.
17:00  Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου