Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Εξαιρετική η Διαδημοτική Βραδιά Αλληλεγγύης «Δρόμοι της Φωτιάς»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδημοτική Βραδιά Αλληλεγγύης «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», στην οποία μία πλειάδα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών αγκάλισαν την πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, έχοντας την υποστήριξη του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.).
Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας ότι μέσα από τον πολιτισμό, οι αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης προς το διπλανό μας μπορούν να γίνουν πράξη.
Η μουσική βραδιά άνοιξε με τη βράβευση από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη της ομάδας της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση και ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» (26-30 Σεπτεμβρίου, Guadalajara, Μεξικό). Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ήπειρο ως πρωταθλήτρια για το 2016.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συγχαίροντας την ομάδα και τον καθηγητή, Λέκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών  κ. Γιώργο Κυριακόπουλο για την επιτυχία αυτή, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμά τους και πόσο υπερήφανους μας κάνει όλους ως Έλληνες η διάκρισή τους.
Ο κ. Πατούλης απένειμε τιμητική διάκριση στα μέλη της ομάδας και ειδικότερα: 
Στην Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου, που ανακηρύχθηκε καλύτερη αγορήτρια του διαγωνισμού παγκοσμίως, στη  Σοφία Στελλάτου, δημότη Αμαρουσίου, στην Γεωργία -Ελένη Εξάρχου και στην Γεωργία-Μαρία Καλογήρου, βοηθό του ακαδημαϊκού υπεύθυνου.   
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το κοινό και τους συντελεστές τις βραδιάς, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τραγουδιστές που ένωσαν τις δυνάμεις του για να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Ο καθηγητής Γιώργος Κυριακόπουλος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου όχι μόνο για την αναγνώριση της προσπάθειας, αλλά κυρίως για την έμπρακτη βοήθεια ηθική, αλλά και οικονομική πριν τον διαγωνισμό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ομάδα δεν θα είχε καταφέρει να μεταβεί στην ολομέλεια της στο εξωτερικό και να αντεπεξέλθει οικονομικά, εάν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ως Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ δεν είχαν στηρίξει οικονομικά αυτή την προσπάθεια.» «Είθισται να επικροτούνται και να στηρίζονται τέτοιες προσπάθειες αφού προκύψει κάποια διάκριση» σημείωσε.
Η μουσικοθεατρική  παράσταση άνοιξε με τον μονόλογο του επιφανή ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου ως άστεγος, ο οποίος καυτηρίασε τα κακώς κείμενα και τις δυσκολίες τη περιόδου που διανύουμε. 
Ακολούθησαν μουσικά σχήματα και χορευτικές παρουσιάσεις.
Όλοι οι καλλιτέχνες δεν παρέλειπαν να συγχαρούν  τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και το Δήμο για την πρωτοβουλία, καθώς και το κοινό που ανταποκρίθηκε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του Π.Ε.Α.Π. Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ο βουλευτής της Ν.Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, με την οικογένεια του, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ:
 Σπύρος Σταθούλης και Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού-Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ:
Γεώργιος Ζήκος, Πέτρος,Κόνιαρης, ο συνεργάτης του Δημάρχου Μιχάλης Μπάρλας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς»  Κων/νος Σηφάκης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου