Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μεγαλώνει ο κίνδυνος πολεμικής σύγκρουσης στα Βαλκάνια

Καθώς οι ΗΠΑ και οι δυτικοί της σύμμαχοι προωθούν τον αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό και την αλλαγή των συνόρων!
Στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ μπήκε πάλι η Σερβία, ως μόνη σύμμαχος της Ρωσίας στην Βαλκανική, ενώ και η Ελλάδα απειλείται από τους αλυτρωτικούς σχεδιασμούς Αλβανών και Σκοπιανών!
Όπως επισημαίνουν σε σχετικά δημοσιεύματα ειδικοί αναλυτές, η φράση του ειδικού απεσταλμένου στα Τίρανα, Chris Hill, ότι 
«η περιοχή των Βαλκανίων βρίσκεται σε μια διαδικασία, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί», ανάβει φωτιές, καθώς δείχνει, ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ευχαριστημένες με τα σημερινά σύνορα στα Βαλκάνια!
Ο Chris Hill μεταβαίνει στην αλβανική πρωτεύουσα με σκοπό να προωθήσει μια μελλοντική ενοποίηση Κοσόβου και Αλβανίας, δημιουργώντας έτσι μια αρεστή για τις ΗΠΑ «Μεγάλη Αλβανία». 
Μάλιστα, ο Αμερικανός χαρακτηρίζει τα σύνορα στα Βαλκάνια «προσωρινά», κάτι που προοιωνίζει, ότι και η Ελλάδα, ως χώρα των Βαλκανίων, θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές «συμαχικές» απειλές κατά της εδαφικής της ακεραιότητας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Aλβανία εγείρει κατά της Ελλάδος το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων και με την δήλωση αυτή μπορεί να συνεχίσει να το κάνει, με αμερικανικές «ευλογίες»!

Η Ελλάδα απειλείται από αλυτρωτικούς σχεδιασμούς, τουλάχιστον δύο βαλκανικών χωρών, καθώς η Αλβανία, που η Ουάσιγκτον θέλει οπωσδήποτε να «μεγαλώσει», θεωρεί δικά της τα ελληνικά εδάφη από τα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα μέχρι και την Άρτα.
                         «Τα Βαλκάνια είναι μια δουλειά, που ακόμα δεν έχει τελειώσει»!
Σημειώνεται, ότι πριν τον Chris Hill, είχε μεταβεί στα Τίρανα και ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλβανία, ο αλβανικής καταγωγής Alex Arvizou, με τον ίδιο ακριβώς σκοπό.
Κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών, οι ΗΠΑ φοβούνται, ότι σε μερικά χρόνια η Ορθόδοξη και καθαρά φιλορωσική Σερβία θα μεγαλώσει αρκετά, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι Ορθόδοξοι Σερβοβόσνιοι δεν είναι διαθέσιμοι να ζήσουν άλλο στο κρατικό μόρφωμα της Βοσνίας μαζί με τους μουσουλμάνους Βόσνιους και του Καθολικούς Κροάτες, που ακολουθούν άλλωστε μια καθαρά αμερικανόφιλη πολιτική.
Οι Αμερικανοί φοβούνται ακόμη, για κάποιο είδος «ντόμινο» και θεωρούν, ότι είναι ώρα να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πληθυσμιακά, γεωπολιτικά και οικονομικά παράγοντα στην περιοχή, κυρίως προς ανάσχεση των Σέρβων, ενώ το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει και την μονίμως υποχωρητική σε όλα Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Voice of America», ότι τα «Βαλκάνια είναι μια δουλειά, που ακόμα δεν έχει τελειώσει»
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Τσέχος στρατηγός Petr Pavel, απειλεί την Σερβία με πόλεμο!
Βέβαια, και το κρατίδιο των Σκοπίων αποτελεί την «έτερη» αγάπη των «συμμάχων» μας Αμερικανών στην περιοχή μας, το οποίο προσπαθούν να στηρίξουν με κάθε τρόπο.
Όπως εκτιμούν οι ειδικοί αναλυτές, δεν είναι τυχαίο, ότι το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας προωθεί την ελλιπή μάθηση της Ιστορίας, σε ότι αφορά την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μια βασική παρενέργεια αυτού θα είναι, ότι σε 20-30 χρόνια οι επόμενες γενιές δεν θα γνωρίζουν για την ελληνικότητα του μέγιστου στρατηλάτη, όπως, επίσης, δεν θα αντιλαμβάνονται, ότι η Μακεδονία από αρχαιοτάτων χρόνων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό!
Πάντως, οι εξελίξεις φαίνεται, ότι θα είναι πολύ ταχύτερες, απ’ ότι υπολογίστηκε αρχικά, καθώς Αμερικανοί και δυτικοί σύμμαχοι εντείνουν τις πιέσεις τους προς όλους, όσοι μπορεί να εμποδίσουν τα μακροπρόθεσμα αμερικανικά σχέδια στα Βαλκάνια. Έτσι, πριν μερικά εικοσιτετράωρα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Τσέχος στρατηγός Petr Pavel, ξεστόμισε επαναλαμβανόμενες απειλές εναντίον της Σερβίας, τονίζοντας, ότι η χώρα αυτή είναι η μόνη σύμμαχος της Ρωσίας, τοποθετώντας την στο στόχαστρο των όπλων της συμμαχίας.
«Οι Ρώσοι έχουν επίγνωση της στρατιωτικής τους ανικανότητας, και ως εκ τούτου απειλούν διαρκώς με την χρήση πυρηνικών όπλων τον εχθρό τους, που είναι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ»!
«Στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, οι μόνοι δυνητικοί σύμμαχοι της Μόσχας είναι μόνον οι Σέρβοι. Έτσι οι Ρώσοι συχνά απειλούν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να καλύψουν τις αδυναμίες τους στον τομέα των συμβατικών δυνάμεων», δήλωσε ο Νατοϊκός στρατηγός.
Η ενέργεια αυτή οδήγησε τον σερβικό τύπο να αναφέρει με έκτακτο δημοσίευμα, ότι «το ΝΑΤΟ απειλεί και πάλι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αιτία την Σερβία, απειλώντας την ακόμη και με πόλεμο!
Συγκεκριμένα, ο Τσέχος στρατηγός Petr Pavel, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, μιλώντας στην Πράγα σε ένα συνέδριο με τίτλο «Υβριδική επιχείρηση εναντίον της προπαγάνδας του ΝΑΤΟ και της παραπληροφόρησης», δήλωσε, πως η Ρωσία δεν θα πρέπει να επιχειρήσει πόλεμο με τη Δύση, επειδή διαθέτει πολύ ασθενέστερο στρατό, αλλά και γιατί στην Ευρώπη υπάρχουν μόνον οι Σέρβοι ως σύμμαχοι της !
Ο ίδιος τόνισε, μάλιστα, ότι «οι Ρώσοι έχουν επίγνωση της στρατιωτικής τους ανικανότητας, και ως εκ τούτου απειλούν διαρκώς με την χρήση πυρηνικών όπλων τον εχθρό τους, που είναι η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ!
«Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ, λόγω της κρίσης στις σχέσεις τους, αναφέρονται όλο και περισσότερο σε έναν πόλεμο, πλέον και στα Βαλκάνια»!
Συνεχίζοντας, ο Pavel τόνισε, ότι «ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «επιβιώνει στην εξουσία» με την κατασκευή ενός εξωτερικού αντιπάλου, δημιουργώντας συνεχώς μια πολεμική ατμόσφαιρα.
«Παρά το γεγονός, ότι έχει έναν ικανό στρατό σε σχέση με πριν 15 χρόνια, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστική ως προς την Δύση, την οποία η ρωσική ηγεσία συνειδητά στοχοποιεί συνεχώς», δήλωσε ο επικεφαλής της πιο σημαντικής από άποψης αρμοδιοτήτων επιτροπής της συμμαχίας.
Κανείς στην Κυβέρνηση της Σερβίας δεν έχει σχολιάσει επίσημα μέχρι τώρα τις δηλώσεις του στρατιωτικού ηγέτη του ΝΑΤΟ.
Σέρβοι αναλυτές εκτιμούν, ότι το ΝΑΤΟ κλιμακώνει σε επίπεδο λεκτικών απειλών κατά της Σερβίας, σε ένα ριμέϊκ του 1999 και του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, ενώ και
 ο γνωστός Σέρβος αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων, Boško Jakšić, τονίζει, ότι η Ρωσία και το ΝΑΤΟ, λόγω της κρίσης στις σχέσεις τους, αναφέρονται όλο και περισσότερο σε έναν πόλεμο πλέον και στα Βαλκάνια.
«Τα Βαλκάνια σήμερα απειλούνται, όχι μόνον από την ισλαμική τρομοκρατία, αλλά και από την στάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και  Ε.Ε.»!
Ο Petr Pavel, τον Σεπτέμβριο, σε συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στο Σπλιτ, μίλησε και πάλι για έναν νέο πόλεμο στα Βαλκάνια, απειλώντας άμεσα την Δημοκρατία της Σερβίας στην Βοσνία και την Σερβία.
Ο λόγος για τον πόλεμο αυτόν είναι η «ενίσχυση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή αυτή», η οποία αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.
Οι ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν, πως ο κίνδυνος σύγκρουσης στα Βαλκάνια εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος. Τα Βαλκάνια σήμερα απειλούνται, όχι μόνον από την ισλαμική τρομοκρατία, αλλά και από την στάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε.!
                                                           Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου
                                                                               Elliniki Gnomi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου