Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

«Ο ρόλος των δήμων κατά την προσφυγική κρίση» στην 6η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση


Εντείνεται το αγνότατο & «ανιδιοτελές» ενδιαφέρον των Γερμανικών Δεξαμενών Σκέψης(Eλληνιστί Think Tank) για το προσφυγικό, αν & προκαλεί ερωτηματικά η απουσία των καθ΄ ύλη αρμοδίων Ιδρυμάτων Ροζα ΛούξεμπουργκΧάινριχ Μπελ(Συριζαίων δηλαδή & Οικολόγων) !!!
Την Τρίτη που μας πέρασε, το συνεργαζόμενο με τη Ν.Δ & την Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Ιδρυμα Konrad Adenauer & ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα:
«Νομικές Πτυχές στην Αντιμετώπιση της Μεταναστευτικής & Προσφυγικής Κρίσης»        
Έντεκα εκπρόσωποι από το Γερμανικό Κοινοβούλιο, την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για Μετανάστες και Πρόσφυγες, καθώς και από Ερευνητικά Ιδρύματα συμμετείχαν σε συζητήσεις με Έλληνες πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, με τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και με άλλους ειδικούς. 
Η Γερμανική αποστολή είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί δομές φιλοξενείες αιτούντων άσυλο και να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη για τις διαδικασίες στην Ελλάδα, μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του Ιδρύματος... 
Στο μεταξύ στην κορυφή της ατζέντας της 6ης Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 & 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο θα είναι:
 «Ο ρόλος των δήμων κατά τη προσφυγική κρίση»
Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) παρουσία της ομάδας εργασίας της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης(ΕΓΣ), την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν ο κ. Frank Edelmann - Δήμαρχος Στάιναχ και Συντονιστής Δημάρχων της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Δρ. Πέτρος Τατούλης - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος - Δήμαρχος Δράμας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.                                                             
Ο κ. Frank Edelmann, ο οποίος εκπροσωπούσε την ΕΓΣ, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφυγική κρίση, ένα ζήτημα το οποίο, όπως ανέφερε, αποτελεί πρόκληση ως προς τη διαχείρισή του τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γερμανία και το οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.                                                               
«Ο θεσμικός χαρακτήρας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης πρέπει να ενισχυθεί» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να συγκροτηθεί μία οργανωτική ομάδα η οποία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 6ης Συνέλευσης ΕΓΣ, θα επεξεργαστεί τις θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν, με κύριο ζήτημα την προσφυγική κρίση και τον ρόλο των Δήμων στη διαχείριση της.                                                         
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV),                     
Ριζούντος 63, 55131 Καλαμαριά / Θεσσαλονίκη                                                    
Επικοινωνία: Χρήστος Λαζαρίδης, Τηλ.: +302310 692115 Τηλ/τυπο: +302310 692199 
Ηλ. ταχυδρομείο: info@grde.eu Ιστοσελίδα: www.grde.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου