Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Τον συντονισμό των ενεργειών για την πρόληψη και την αποτελεσματική διαχείριση των έκτατων καιρικών φαινόμενων ενόψει της χειμερινής περιόδου, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων και χιονοπτώσεων - παγετών για την περίοδο 2016 - 2017, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης, υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία εκπροσώπων του Συνδέσμου Δήμων Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) & του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην εισήγησή του ζήτησε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την θωράκιση της πόλης, απέναντι σε απρόβλεπτα φαινόμενα έκτακτης ανάγκης.
«Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε το έργο μας και να δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορούν να επέλθουν από πιθανές έντονες βροχοπτώσεις και  χιονοπτώσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και άλλες μορφές καταστροφών έκτακτης ανάγκης που απευχόμαστε,, όπως είναι οι σεισμοί.»

Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «η ανταποδοτικότητα σε οικονομικούς πόρους  της Περιφέρειας προς το Δήμο Αμαρουσίου είναι ελάχιστη», αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη και για τα οποία έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες, αλλά και στην παραχώρηση μηχανημάτων που θα ενισχύσουν τον τομέα πρόληψη κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες.
Ευχαρίστησε επίσης, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα κατά τη θερινή περίοδο, όπου στο Μαρούσι εκδηλώθηκαν 25 «περίεργες πυρκαγιές», που χάρη -όπως ανέφερε- στην επαγρύπνηση και στις συντονισμένες ενέργειες όλων των υπηρεσιών απεφεύχθησαν τα χειρότερα.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: 
Από το Α.Τ. Αμαρουσίου, ο Υπαστυνόμος Γιώργος Ξηρός, 
από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό, ο Διοικητής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος & από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο Αναστάσιος Χαχλάκης.
Από τον ΟΑΣΠ, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης  Χρύσα Γκουντρομίχου και ο  Νίκος Καρβελέας,
Από τον ΣΠΑΠ ο Πρόεδρος Βλάσσης Σιώμος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Σπύρος Δημητρίου και η Φωτεινή Γιαννακοπούλου. 
Από τον Κυνηγητικό Σύλλογο, ο Αλέξανδρος Κόκκαλης και οι 
Εθελοντές  της Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Θυμάκης, Δήμητρα Κατεργάρη.   
Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, παραβρέθηκαν:
Οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Αθανάσιος Βελής, 
ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας  Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, 
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Γεώργιος Ζήκος 
και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου