Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Θα ταφούν ποτέ οι νεκροί Ήρωες του Έπους του 40;

                       Από επιτροπές πήξαμε!
Συνεδρίαση  μια ακόμη Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας για τους άταφους  Πεσόντες Έλληνες Στρατιωτικούς του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου!
Από τις 19 έως και 21 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα, η δεύτερη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας με την συμμετοχή 12μελούς Αλβανικής αντιπροσωπείας.
Στην συνεδρίαση, συζητήθηκαν τεχνικά θέματα εφαρμογής της συμφωνίας συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας του 2009, σχετικά με την αναζήτηση, εκταφή, ταυτοποίηση και ταφή των Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έπεσαν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-1941.



«Αίτημά δίκαιο, τόσοεθνικά όσο και ανθρωπιστικά η αναζήτηση, η εκταφή και ο ενταφιασμός των 7976Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών στη Βόρεια Ήπειρο κατά το έπος 1940, που στοσύνολό τους παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και  Εθνικής Άμυνας, ο τότε  βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ Ηλίας Βλαχογιάννης.
Ο κ. Βλαχογιάννης, επισημαίνει πως «στις 9/2/2009 υπεγράφη σχετική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, η οποία κυρώθηκε από την Αλβανική Βουλή  στις 26-3-2010.
Στην εν λόγω συμφωνία, προβλέπεται η κατασκευή στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες.Από τότε μέχρι σήμερα, η μεικτή επιτροπή Ελλήνων – Αλβανών συνεδρίασε μόνο μια φορά, στις 23-4-2012, ενώ καμία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν δεν έχει υλοποιηθεί.
                                                        ΠΗΓΗ:ellogosar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου