Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Την ερχόμενη Κυριακή το ΟΑΚΑ ανοίγει για τους Πολίτες

                    1o Olympic Stadium Run
Η Περιφέρεια Αττικής ανοίγει για 1η φορά στους πολίτες το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), συναντά την παρακαταθήκη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του αείμνηστου Μαρουσιώτη γιατρού της Ειρήνης, Νίκου Δούση - Ρασσιά και υποστηρίζει τη Μάχη για τα αυτοάνοσα νοσήματα. 

Στο τρίπτυχο αυτό συμπυκνώνεται η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, όπως την παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών σε συνέντευξη τύπου ενόψει της διεξαγωγής, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, των πρώτων αγώνων δρόμων με αφετηρία και τερματισμό εντός του ΟΑΚΑ.
Παρουσία της συζύγου και της θυγατέρας του Νίκου Δούση - Ρασσιά, του  Προέδρου του ΟΑΚΑ, της Προέδρου του Σωματείου Μάχη για τα αυτοάνοσα νοσήματα και των εκπροσώπων των υποστηρικτών των αγώνων ο κ. Γιώργος Καραμέρος επεσήμανε μεταξύ άλλων. 
«Το κορυφαίο στάδιο της χώρας είναι η καρδιά της Βόρειας Αθήνας. Χρόνια τώρα ήταν ερμητικά κλειστό για τους πολίτες. Με την πρωτοβουλία αυτή και σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ σπάμε το άβατο και ανοίγουμε τις πύλες του, ώστε μικροί και μεγάλοι να τρέξουν για πρώτη φορά στα κουλουάρ του και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
Ο μαζικός αθλητισμός έχει πλέον έδρα και η πρώτη οργανωμένη εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ μετά από χρόνια πραγματοποιείται στη μνήμη του Νίκου Δούση – Ρασσιά, ο οποίος με το ανθρωπιστικό του οδοιπορικό περιέθαλψε και στήριξε άμαχους και πρόσφυγες σε ταραγμένες γωνιές του κόσμου».
Εμφανώς συγκινημένη, η σύζυγος του αείμνηστου γιατρού της ειρήνης, Έρρικα Καλογεροπούλου – Δούση, περιέγραψε τις «διαδρομές της ψυχής του Νίκου», τις οποίες ο ίδιος αποτύπωσε σε ειδική έκδοση που θα δοθεί στους νικητές και στις νικήτριες των αγώνων. «Έφτασε στα πέρατα του κόσμου, στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ονδούρα, την Νικαράγουα έως και την αποκλεισμένη Γάζα, όπου παρέμεινε για τρία μερόνυχτα εγκλωβισμένος στα σύνορα μέχρι να κατορθώσει να πετύχει το σκοπό του. Να δώσει φάρμακα και κάθε είδους ιατρική βοήθεια στους πληγέντες συνανθρώπους τους».
«Το Olympic Stadium Run ενώνει τη Μάχη με τον Μαχητή», επεσήμανε από την πλευρά της η Πρόεδρος του Σωματείου «Μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα, Έλλη Σπυροπούλου.
Η πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, τόνισε, φέρνει στο προσκήνιο και προτάσσει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για μια ασθένεια που κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως αιτία θνησιμότητας. «Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε εκδηλώσεις που προάγουν τον μαζικό αθλητισμό και αναδεικνύουν την ανθρώπινη αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Βασίλης Βελέντζας, ενώ ο δεκαέξι φορές πρωταθλητής σφυροβολίας, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, περιέγραψε τα συναισθήματα που κατακλύζουν έναν αθλητή όταν περπατά στα κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των υποστηρικτών της «Μάχης για τα αυτοάνοσα» κ.κ. Γιώργος Τσαμπρούνης (WIND), Θάνος Αγγελάκης (Κοτόπουλα Αγγελάκης), Αντώνης Αδάναλης και Νοέλ Σακελλαροπούλου (BMW Hellas), καθώς και ο Νίκος Πoλιάς (Runner Magazine) τόνισαν ότι με ιδιαίτερα χαρά και τιμή ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία καθώς οι εταιρίες που εκπροσωπούν είναι ένθερμοι υποστηρικτές του δρομικού κινήματος, πόσο μάλλον, όταν συνδυάζεται με την ενίσχυση φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το Olympic Stadium Run αγωνιστικά αποτελεί την πρόβα τζενεράλε δύο εβδομάδες πριν τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και μία μικρότερη απόσταση 2 χιλιομέτρων για παιδιά.
Οι αγώνες θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής θα κινείται στον περιβάλλοντα χώρο περνώντας μπροστά από τα σημαντικότερα σημεία του: την Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει οριστεί στους χίλους (1.000) και όλοι θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt του αγώνα, ενώ θα έχουν υγειονομική υποστήριξη, ασφαλιστική κάλυψη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και υδροδοσία με τους διοργανωτές και τους χορηγούς να επιφυλάσσουν αρκετές εκπλήξεις και για τους δρομείς, αλλά και για τους θεατές.
Διαβάστε περισσότερα για τους αγώνες στον δικτυακό τόπο: 
www.OlympicStadiumRun.gr
Δηλώστε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας στο σύνδεσμο: 
www.olympicstadiumrun.gr/agones-eggrafes
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ.: 213 210 0530 - 534
Fax: 213 210 0507
E-mail: perifereiakarameros@gmail.com
Αγία Παρασκευή, 20/10/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου