Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

Με αντικείμενο την προαγωγή της συνεργασίας για την εφαρμογή προγραμμάτων της UNESCO στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO  κα Μαρία - Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου- Τζιτζικώστα.
Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε την κα Τζιτζικώστα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συνομιλήσουν σχετικά με θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αμαρουσίου με την  UNESCO στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. 
Συζητήθηκε επίσης η ένταξη της ΚΕΔΕ στο Παγκόσμιο Δίκτυο Μάθησης της UNESCO.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ ενημέρωσε την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την πρόσφατη παναττική συνάντηση των Δήμων, στο πλαίσιο του νεοσύστατου Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας, καθώς  και για την κατάρτιση του 1ου πιλοτικού προγράμματος ανταλλαγής πολιτιστικών δρώμενων, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διαδημοτικής πολιτιστικής δημιουργίας, προσφέροντας παράλληλα στους δημότες περισσότερες πνευματικές και καλλιτεχνικές διεξόδους.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε στο αμέσως προσεχές διάστημα  η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO για την ανάπτυξη και προώθηση μέσα από τις τοπικές κοινωνίες της συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και παιδείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου