Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους σε 274 δήμους

Την ανάγκη να κινηθούν άμεσα οι δήμοι προκειμένου να καταγράψουν και να εντάξουν τα έργα και τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους σε 274 δήμους, επισημαίνει με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας ο Γ. Πατούλης. 
Στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει πως ικανοποιήθηκε μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ και τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, από 5 στους 8 μήνες, ενώ τονίζει ότι δε μειώνεται ο αριθμός των ωφελούμενων σε σχέση με πέρυσι.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρεται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εντός των οποίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και ένταξη των έργων και ειδικοτήτων στην πλατφόρμα.
Συγκεκριμένα το διάστημα από τις 21/09/2016 έως τις 03/10/2016 θα πρέπει να σχεδιαστούν και να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες του κάθε Δήμου και στη συνέχεια να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος στο Υπουργείο.
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής
Μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ και συστηματική συνεργασία με την Αν. Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου ξεκίνησε η υλοποίηση της τρίτης φάσης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους.
Το Πρόγραμμα αφορά 274 Δήμους και θα είναι οκτάμηνης διάρκειας.
Κρίνουμε θετικά ότι ικανοποιήθηκε μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ τα νέα προγράμματα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας – από 5 στους 8 μήνες- και ότι δε μειώνεται ο αριθμός των ωφελούμενων σε σχέση με πέρυσι.
Βασική μας προτεραιότητα στη παρούσα φάση θα πρέπει να είναι να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους.
Ήδη το υπουργείο το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  έχει εκδώσει «Οδηγό προς τους Δήμους για την υλοποίηση δράσεων προώθησης της Απασχόλησης μέσω νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα Οκτάμηνης Διάρκειας» τον οποίο και σας επισυνάπτουμε.
Με στόχο την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών και προς διευκόλυνση της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να ορίσετε στο Δήμο σας, έναν υπεύθυνο επικοινωνίας που θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα και θα έχει την ευθύνη επικοινωνίας καθ’ όλη την διάρκεια του σχεδιασμού του.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει ορίσει το υπουργείο, αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα, Δευτέρα 19/09/2016, αποστέλλοντας τα στοιχεία του υπεύθυνου επικοινωνίας στο email: koinofelis_helpdesk@mou.gr
Επιπλέον, το διάστημα από τις 21/09/2016 έως τις 03/10/2016 θα πρέπει να σχεδιαστούν και να χαρτογραφηθούν οι ανάγκες του κάθε Δήμου και στη συνέχεια να αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος στο Υπουργείο.
Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα πρέπει να επιλέξουμε ειδικότητες μέσω ενός ειδικού αναλυτικού πίνακα ειδικοτήτων. 
Να σημειωθεί ότι οι ειδικότητες αυτές θα πρέπει να αντιστοιχούνται στις ανάγκες που προκύπτουν από τα έργα που θα δηλώσουμε πως θα υλοποιήσουμε.
Είμαι βέβαιος για την ανταπόκριση όλων μας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της άμεσης υλοποίησης του Προγράμματος. 
Εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για την ανακούφιση όλo και περισσότερων πολιτών που πλήττονται από την κρίση.
                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                    Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                       E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου