Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Στην πρίζα… της ηλεκτροκίνησης η Περιφέρεια Αττικής

Την εγκατάσταση 30 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους αρμοδιότητάς της σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής, μετά από πρωτοβουλία του  Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, κ. Γιώργου Καραμέρου, και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα ΕΣΠΑ, κ. Πόπης Σταυροπούλου
Παράλληλα, εκφράζει τη βούλησή της να εμπλακεί ενεργά στη διαμόρφωση του Εθνικού Πλαισίου Στρατηγικής για την προώθηση της χρήσης εναλλακτικών - καθαρών καυσίμων και την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτροκίνησης, καταθέτοντας δέσμη προτάσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία.
«Βούλησή μας είναι να ενισχύσουμε τη χρήση καθαρών οχημάτων στις μετακινήσεις εντός της Αττικής. 
Να άρουμε τεχνικά εμπόδια που λειτουργούν αποτρεπτικά, όπως είναι η ανυπαρξία υποδομών ηλεκτροκίνησης», επισημαίνει ο κ. Γιώργος Καραμέρος και προσθέτει: 
«Δεκάδες συμπολίτες, αλλά και τουρίστες που επιλέγουν για την μετακίνησή τους καθαρά οχήματα μάταια αναζητούν σταθμούς φόρτισης
Ως Περιφέρεια κάνουμε την υπέρβαση και προχωρούμε στην εγκατάσταση 30 σταθμών σε επιλεγμένους χώρους ευθύνης μας, όπως δημόσια πάρκα, ΚΤΕΟ κ.ά.».
Ταυτόχρονα, ο κ. Καραμέρος καλεί σε συνεργασία και συνέργεια δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ώστε, όπως υπογραμμίζει, «όλοι μαζί να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση που αποτελεί εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας για την καταπολέμηση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και της ενεργειακής φτώχειας. 
Στην κατεύθυνση αυτή, πρόκειται να διατυπώσουμε δέσμη προτάσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, όπως το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων. 
Επιπλέον, εξετάζουμε τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης, από ευρωπαϊκούς πόρους, ενός ολοκληρωμένου έργου προώθησης της ηλεκτροκίνησης που θα περιλαμβάνει και την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες της Περιφέρειας».
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ.: 213 2100531- 534
Fax: 213 2100507
E-mail: perifereiakarameros@gmail.com
Αγία Παρασκευή, 22/09/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου