Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αμεση χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, ζητά από την Περιφέρεια Αττικής ο Β. Κόκκαλης

Αφορούν στις Πολεοδομικές Ενότητες: Κοκκινιάς, Αναβρύτων, Σωρού, Ν. Μαρούσι, Παραδείσου, Κέντρου, Ν. Τέρμα, Αγ. Νικολάου, και Αγ. Φιλοθέης, & το έργο διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς
Την άμεση χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων για τις Πολεοδομικές Ενότητες Κοκκινιάς, Αναβρύτων, Σωρού, Ν. Μαρούσι, Παραδείσου, Κέντρου, Ν. Τέρμα, Αγ. Νικολάου, και Αγ. Φιλοθέης, καθώς και του έργου για τη διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς, συνολικού ύψους 19.114.941,86  ευρώ, ζητεί από την Περιφέρεια Αττικής ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών Δήμου Αμαρουσίου κ. Βασίλης Κόκκαλης.         
Στο έγγραφο που απέστειλε προς την Περιφέρεια ο κ. Κόκκαλης, αναφέρονται αναλυτικά  τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη για την θωράκισή της, με στόχο την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους από μελλοντικές καταστροφές. 
Οι μελέτες των εν λόγω έργων συντάχθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου και με ίδιους πόρους, κατόπιν έγκρισης από την αρμόδια Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες σύνταξης των μελετών.
Στο έγγραφο, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου ζητεί την κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων κατασκευής αγωγών ομβρίων για τη θωράκιση του Δήμου  και θέτει την Περιφέρεια προ των ευθυνών της, προκειμένου να μην ζήσουμε άλλες καταστροφές και θρηνήσουμε άλλα θύματα, όπως συνέβη κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί ουσιαστικό στόχο της Διοίκησης και προσωπικά του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη  και δέσμευσή απέναντι στους πολίτες.      
Η Περιφέρεια θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι οφείλει να προβεί στη δίκαιη κατανομή και χρηματοδότηση, με αντικειμενικά κριτήρια, έργων ουσίας για τα οποία έχουν υποβληθεί  πλήρεις και ώριμες μελέτες.
Ευελπιστούμε η Περιφέρεια έστω και τώρα να αναλογιστεί τις ευθύνες της και επιτέλους να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης της τοπικής κοινωνίας.   

Επισυνάπτεται το έγγραφο με τον πίνακα μελετών για τα αντιπλημμυρικά έργα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου