Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης συζήτησε με Κοντονή, ο Γ. Πατούλης

Η ενίσχυση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης του Αμαρουσίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 
Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης ετέθησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας προς τη κατεύθυνση ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών της πόλης και της δυνατότητας χρήσης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ από  τους αθλητικούς συλλόγους και τους κατοίκους του Αμαρουσίου.              
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι «το Μαρούσι είναι ένας αδικημένος Δήμος», αναφορικά με την υποστήριξή του Υπουργείο Αθλητισμού για τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων. Ένας Δήμος που παραχώρησε το χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου που διέθετε για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς όμως έως σήμερα να έχει τηρηθεί η υπόσχεση για την επιστροφή του.
Υπογράμμισε επίσης, ότι το Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκεται στα διοικητικά όρια της πόλης και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας,, της πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς της και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα  χρήσης του από τους  αθλητικούς συλλόγους και τους πολίτες του Αμαρουσίου. 
 Η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων είναι στα άμεσα σχέδια μας και ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο των μελετών. Το Υπουργείο οφείλει να στηρίξει την προσπάθειά μας και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη μας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.  

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής,  αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Δήμου Αμαρουσίου, μέσω της παραχώρησης του γηπέδου ποδοσφαίρου στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στη δημιουργία ενός νέου δημοτικού αθλητικού γηπέδου, το οποίο οφείλει η Πολιτεία  στο Δήμο Αμαρουσίου και θα υποστηρίξει την προσπάθεια της Διοίκησης  προς τη  κατεύθυνση αυτή.
 Όσον αφορά το ΟΑΚΑ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου προς όφελος των πολιτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης  ο Γενικός Γραμματέας  Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συνοδινός, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος  Σταθούλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου