Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Γ. Πατούλη για τα προβλήματα στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο και το Διοικητή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κ. Εμμανουήλ Κουταλά απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βίας που εκδηλώθηκαν από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Σισμανογλείου εις βάρος τόσο εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και πολιτών.
Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του ότι: 
«Ο Δήμος μας είναι πάντα αρωγός της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, προκειμένου να συμβάλουμε θετικά στην αντιμετώπιση των εκάστοτε ζητημάτων που ανακύπτουν, ειδικά εν προκειμένω, καθώς το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο έχει μακρά ιστορία και προσφορά στον τόπο μας και αυτή δεν πρέπει να αφήσουμε να αμαυρωθεί από πρακτικές που δεν της αξίζουν».
Η επιστολή:
                                                  Μαρούσι 22 Σεπτεμβρίου 2016
                                                      Προς τον Υπουργό Υγείας,
                                                            κ. Ανδρέα Ξάνθο
                                  Κοινοποίηση: Διοικητή Γ.Ν.Α Σισμανογλείου,
                                                      κ. Εμμανουήλ Κουταλά 
ΘΕΜΑ: Προβλήματα στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσηλευτικού Ιδρύματος
Κύριε Υπουργέ, Γινόμαστε το τελευταίο διάστημα κοινωνοί περιστατικών που λαμβάνουν χώρα από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής του Σισμανογλείου εις βάρος τόσο εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και των πολιτών. 
Οι ασθενείς αυτοί, προφανώς, λόγω  ελλιπούς φύλαξης, διαφεύγουν από την Ψυχιατρική Κλινική και περιφέρονται στην πόλη, εμπλεκόμενοι σε βίαια επεισόδια.
Ως πολίτης και ως Δήμαρχος της περιοχής, όπου εδρεύει ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και σεβόμενος την προσφορά του στην δημόσια υγεία επί πολλά έτη, επιθυμώ με την παρούσα επιστολή να σας καταστήσω κοινωνό του προβλήματος, ώστε να ενεργήσετε σχετικά προκειμένου η εν λόγω Ψυχιατρική Κλινική να τύχει της ανάλογης φύλαξης για την προστασία τόσο των ίδιων των ασθενών όσο φυσικά και των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των υπολοίπων πολιτών.
 Ο Δήμος μας είναι πάντα αρωγός της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, προκειμένου να συμβάλουμε θετικά στην αντιμετώπιση των εκάστοτε ζητημάτων που ανακύπτουν, ειδικά εν προκειμένω, καθώς το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο έχει μακρά ιστορία και προσφορά στον τόπο μας και αυτή δεν πρέπει να αφήσουμε να αμαυρωθεί από πρακτικές που δεν της αξίζουν. 
Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες.
                                                                       Ο Δήμαρχος
                                                               Γεώργιος Ε. Πατούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου