Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Το Πρώτο Πρόγραμμα ανοίγει το φάκελο TTIP

Τι είναι η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου;
Πως και γιατί μας αφορά;
Πως πρόκειται να αλλάξει τις ζωές μας;
Ποιοι είναι υπέρ και ποιοί αντιδρούν;
Το Πρώτο Πρόγραμμα ανοίγει το φάκελο TTIP με την επιστημονική συμβολή ερευνητών του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και του Ιδρύματος Rosa Luxemburg - Ελληνικό Παράρτημα.
Καθηγητές, πολιτικοί, επιστήμονες, ακτιβιστές, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενημερώνουν συζητούν και αντιπαρατίθενται για την Συμφωνία που αναμένεται να επηρεάσει τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.
Από σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και για μια εβδομάδα καθημερινά από τις 12.00 έως τις 14.00 (εκτός του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου), στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, οργανώνουν ένα αφιέρωμα στην ΤΤΙΡ, τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων. 
Στις 6 εκπομπές, που μεταδίδονται κάθε μέρα από τις 8 έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2016, 12:00-14:00 & 14 Φεβρουαρίου, 11:00-14:00, θα δοθεί πρώτα μια συνοπτική εικόνα για το τι είναι η ΤΤΙΡ κι έπειτα θα επιχειρηθεί μια εμβάθυνση στους επιμέρους τομείς που θα επηρεάσει η εφαρμογή της συμφωνίας αυτής. Τέλος, θα δοθεί μια επισκόπηση των αντιστάσεων που εκφράζονται στην Ευρώπη και την Ελλάδα ενάντια στην ΤΤΙΡ.
Τις εκπομπές παρουσιάζουν η Κωνσταντίνα Δημητρούλη και ο Νίκος Τσιμπίδας, που θα φιλοξενούν στο στούντιο αλλά και σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις φορείς και ειδικούς στην ΤΤΙΡ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συνδεθείτε, ενημερωθείτε!
Στη διάρκεια του αφιερώματος λειτουργεί το microsite του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ για την ΤΤΙΡ, με πολλές πληροφορίες  και προτάσεις για περαιτέρω διάβασμα.
Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ έχει εκδώσει και στα ελληνικά το βιβλιαράκι του John Hilary, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων: 
Χάρτα απορρύθμισης, επίθεση στην εργασία, κατάλυση της δημοκρατίας.
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε στα αγγλικά και τις υπόλοιπες εκδόσεις του Ιδρύματος για την ΤΤΙΡ:
TTIP - Why the World Should Beware
TPP & TTIP: Partners in Crime. Fighting the Corporate “Trade” Agenda in the United States
Ulrike Herrmann, Free Trade - Project of the Powerful: Transatlantic Trade and Investment Partnership
Από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς κυκλοφορεί στα ελληνικά η έκθεση του Thomas Fritz, Οι δημόσιες υπηρεσίες δέχονται επίθεση.

Επίσης, ακούστε τις ομιλίες από την εκδήλωση «Η TTIP ως υπερόπλο της νέας γενιάς διεθνών εμπορικών συμφωνιών: Μια συντονισμένη επίθεση ενάντια στα κοινωνικά δικαιώματα, το περιβάλλον και τη δημοκρατία» που οργάνωσε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς στις 22/5/2015.
Ακούστε τις εκπομπές:

1. Φάκελος "TTIP" στο Πρώτο Πρόγραμμα - 8/2/2016
Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8
και μέσω διαδικτύου στον κόμβο webradio.ert.gr/proto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου