Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Mε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου συναντήθηκε το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Με τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου συναντήθηκε την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου ο Συλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου(έγιναν δεκτός από τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη & τον Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δ. Καρλαύτη καθώς και τους κ.κ. Μαρία - Ειρήνη Χαλιώτη (Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Πολιτισμού) & Ε. Βλάχου - Σταματάκη (Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής  Π. Ε. Αμαρουσίου).
Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Συλλόγου, τέθηκαν τα ζητήματα:  
α) της λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Αμαρουσίου, 
β) της αντιμετώπισης των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων & νηπιαγωγείων και της διαχείρισής τους από τη σχολική επιτροπή και το Δήμο, 
γ) των ελλείψεων των σχολείων της Π. Ε. σε επίπεδο υποδομών – ανέγερση νέων σχολείων και αιθουσών διδασκαλίας.         
Για το ζήτημα της λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, ο Συλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τόνισε, ότι το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θεωρεί ότι η Σχολική Επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου κατανέμει τα χρήματα που αναλογούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης με τρόπο σύννομο και απόλυτα διαφανή, ζητώντας να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η λειτουργία της Σχολικής επιτροπής Π. Ε. σε αγαστή συνεργασία με τους Δ/ντές/-ντριες των Δημ. Σχολείων και τις Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων της πόλης του Αμαρουσίου. 
Για την αντιμετώπιση των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων και νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου & την αντιμετώπισή τους από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου επισημάνθηκε ...
η ύπαρξη σημαντικών καθυστερήσεων στην ανταπόκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου έναντι των αιτημάτων επισκευών - κατασκευών που υποβάλλονται από τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία (καθυστερήσεις στις επισκευές ηλεκτρολογικού και υδραυλικού χαρακτήρα, κάλυψη των αναγκών της διαμόρφωσης των αύλειων χώρων με στέγαστρα - 15ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου και 5ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου - διευθέτηση εκκρεμοτήτων και εξοπλισμός των αύλειων χώρων των Νηπιαγωγείων με όργανα παιχνιδιών  - 2ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 6ο  Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 8ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, επισκευαστικές ανάγκες 9ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, επισκευή τουαλετών και αποχετεύσεων 7ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου). 
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έθεσε επίσης στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών φυλάκων, ώστε τα προαύλια των Δημοτικών Σχολείων να μπορούν με φύλαξη να παραμένουν ανοιχτά και τις απογευματινές ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία.
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου κατέγραψε όλα τα παραπάνω αιτήματα και δεσμεύτηκε, 
σε ό, τι αφορά το ζήτημα των επισκευών, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τους Δ/ντές/ - ντριες και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των καθυστερήσεων στις επισκευές που χρειάζονται τα σχολεία και νηπιαγωγεία, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα αιτήματα για επισκευές στα σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης μας, ενώ για το ζήτημα της χορήγησης σχολικών φυλάκων, ώστε να μπορούν να παραμένουν ανοιχτές και το απόγευμα οι αυλές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, δήλωσε ότι το θέμα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός εργαζόμενων σχολικών φυλάκων, οι οποίοι δυστυχώς δεν υπάρχουν για να διατεθούν από το Δήμο Αμαρουσίου στα σχολεία.
Για το ζήτημα των ελλείψεων των Δημ. Σχολείων και Νηπιαγωγείων σε επίπεδο υποδομών τέθηκε η αναγκαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων στεγανοποίησης του 2ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και η αντικατάσταση των κλιματιστικών που εκλάπησαν από το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο, η εσωτερική διαμόρφωση του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου (γραφείο για τις εκπαιδευτικούς) και η ανέγερση δεύτερης τουαλέτας για τα παιδιά του ομώνυμου Νηπιαγωγείου (διότι εξυπηρετούνται 48 νήπια από μια τουαλέτα), η αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, καθώς και των κτιριακών προβλημάτων των 9ου και 11ου Νηπιαγωγείων Αμαρουσίου. 
Ακόμα τέθηκαν τα επιτακτικά αιτήματα: 
α) για ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και ανακαίνιση του 1ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 
β) ανέγερση νέου κτηρίου για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου σε οικόπεδο (το οποίο δεσμεύτηκε εκ νέου από την Περιφέρεια Αττικής) έναντι του υπάρχοντος κτιρίου του 5ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου, 
γ)  για ανέγερση του σχολικού κτιρίου του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου σε οικόποδο του Ο. Σ. Κ. επί της οδού Κονίτσης , καθώς και το αίτημα για επέκταση της αυλής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου με απαλλοτρίωση παρακείμενου οικοπέδου.
Επιπρόσθετα ετέθησαν τα ζητήματα της ενίσχυσης των υπηρεσιών καθαριότητας των σχολείων (καθαρισμός κτιρίων τουαλετών και αύλειων χώρων), καθώς και το ζήτημα της αλλαγής ορίων για το 9ο Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπερμεγέθης αύξηση του μαθητικού πληθυσμού της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας (συνέπεια της συγχώνευσης 9ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου που έγινε το 2011).
Τέθηκε ακόμη το ζήτημα της επισκευής - αποκατάστασης των γραφείων του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε.  Αμαρουσίου επί της οδού Ιερού Λόχου 3 – 5 (στις Εργατικές Πολυκατοικίες) 
και της εκ νέου παραχώρησής τους από το Δήμο Αμαρουσίου για την από κοινού στέγαση του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε.  Αμαρουσίου και της  Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου.
Για όλα τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε να πράξει κάθε τι το δυνατό σε συνεργασία με τον Ο. Σ. Κ., την Περιφέρεια Αττικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων και τους Δ/ντές/-ντριες των Δημ. Σχολείων και Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων, ώστε να αντιμετωπιστούν  τα κτιριακά προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης του Αμαρουσίου.
Επίσης τέθηκε και εξασφαλίστηκε η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση να υπάρξουν συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στο Δήμο Αμαρουσίου.  
Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου έχοντας ως στόχο του την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Σχολείου που ακολουθούνται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του θα συνεχίσει τον ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο με τους εμπλεκόμενους με την εκπαιδευτική διαδικασία φορείς (γονείς, δημοτικές αρχές κλπ.) και τις διεκδικήσεις του με γνώμονα ένα καλύτερο – ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο για τα παιδιά των εργαζομένων.
Στα πλαίσια αυτά τονισε στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ότι θεωρει πολύ θετική τη διαδικασία του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εμπλεκομένων με την εκπαίδευση φορέων (εκπαιδευτικών, γονέων, δημοτικών αρχών, κυβέρνησης κλπ.) έχοντας πάντα ως στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των σχολείων και της δημόσιας εκπαίδευσης, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση και τη γονιμότητα του διαλόγου αυτού τη συνέπεια λόγων και έργων μεταξύ των συνδιαλεγομένων,  για την οποία όλοι κρινονται. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  Μαρούσι  8 –  2 – 2016                         Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 211                                                              Αρ. Πρ.: 39                                  Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                             Προς: M.M.E.
Τηλ.: 210 8020697                               Κοινοποίηση: Μέλη Συλλόγου μας                                       
Πληροφ.: Πολυχρονιάδης Δ. (6945394406)                                                                 
Email:syll2grafeio@gmail.com                                              
Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου