Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στους δρόμους του Αμαρουσίου διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων

Βροντοφώναξαν «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό» & «Όχι στο Ασφαλιστικό»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία  ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ & Παίδων Πεντέλης.
Η συνάντηση των εργαζομένων των τεσσάρων Νοσοκομείων έγινε στις 12:30, στη συμβολή Κηφισίας & Πεντέλης. 
Παραβρέθηκε επίσης & αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ.
Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους, αφού προέβησαν σε συμβολικό και μικρής διάρκειας αποκλεισμό της Λεωφόρου Κηφισίας, μοιράζοντας την ανακοίνωση των Σωματείων στους οδηγούς, συνέχισαν με πορεία - διαμαρτυρίας στους δρόμους του Αμαρουσίου.
Η κοινή ανακοίνωση των Σωματείων μοιράστηκε στούς κατοίκους της πόλης, στα καταστήματα, τις καφετέριες και σε άλλους χώρους.
Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν θερμή, ιδιαίτερα στα συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν και τα συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες πρωτoβουλίες πουαπευθύνονται στις τοπικές κοινωνίες, ευαισθητοποιούν καισυσπειρώνουν τους πολίτες και τους κάνουν συμμέτοχους στους αγώνες γιατην υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών όπως είναι η δημόσιαυγεία, η ασφάλιση κ.τ.λ.
Τέτοιες πρωτοβουλίες με τις οποίες οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, έρχονται κοντά στούς πολίτες και τους καλούν να υπερασπίσουμε μαζί τα κοινωνικά αγαθά, είναι η καλύτερη απάντηση στον κοινωνικό αυτοματισμό που επιδιώκει τη διαίρεση των εργαζομένων, ούτως ώστε να περνάνε οι
αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Συγκέντρωση επίσης έγινε και στο «παλατάκι», Χαϊδαρίου από τα Σωματεία του Δρομοκαϊτειου και του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί» 
                                ΠΗΓΗ:sismanoglio.blogspot.gr & www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου