Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Επιτυχής η δράση «Βόλτα με Ποδήλατα στο Μαρούσι»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους στο Μαρούσι με αφετηρία το Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας  ECOMOBILITY 2015 -2016. Τη δράση διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτήριων Δούκα, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.   
Την έναρξη της Βόλτας με Ποδήλατα στο Μαρούσι κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε ο ίδιος προσωπικά μαζί με την οικογένειά του και εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους στη δράση ευαισθητοποίησης στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης, αλλά και στη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης.  Στο χαιρετισμό  του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει και είναι αρωγός σε πρωτοβουλίες που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για την περιβαλλοντική ευαισθησία τους και υποσχόμενος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις.
Με την ολοκλήρωση της ποδηλατάδας στου δρόμους της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου απένειμε αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους, ενώ παράλληλα  κληρώθηκαν και δώρα. 

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους  των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, καθώς και όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης με επιτυχία.
Η εκστρατεία ECOMOBILITY είναι μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην οικολογική μετακίνηση στις πόλεις. 
Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια στις δράσεις αυτές με πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις βελτίωσης της μετακίνησης πεζών και οχημάτων στο Δήμο Αμαρουσίου. 
Τα παιδιά ερευνούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνθήκες μετακίνησης μετά από συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και από στοιχεία που συγκεντρώνουν από τους πολίτες, προκειμένου να εξετάσουν τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των πόλεων, της κατάληψης των πεζοδρομίων και της έλλειψης ποδηλατοδρόμων.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κων/νος Βλάχος, ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα κ. Κωνσταντίνος Ι. Δούκας, ο Διευθυντής του Γυμνασίου του σχολείου κ. Αντώνης Ψύρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Γιάννης Νικολαράκος, καθηγητές, μαθητές, και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου