Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο Καραμέρος, ο Πατούλης, τα Σχολεία & οι ένοχοι

Απόλυτο  δίκιο έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Καραμέρος λέγοντας ότι «Κάθε Δήμος οφείλει να κινεί τις διαδικασίες εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία & να μεριμνά εγκαίρως χρησιμοποιώντας(καθώς πρόκειται για υποχρεωτικές δαπάνες), κατά προτεραιότητα τα  χρήματα που του χορηγεί η Πολιτεία,  για να αποκτήσει τις Χωροθετημένες εκτάσεις  για κοινωνική υποδομή»
Ξέχασε, όμως(προφανώς εσκεμμένα), να αναφέρει ότι:
Ο Δήμος οφείλει, τα χρήματα που εισπράττει από τις εισφορές σε χρήμα με την ένταξή στο Σχέδιο Πόλης, να τα διαθέτει (όπως ο Νόμος προβλέπει), κατά προτεραιότητα για την αποζημίωση των προς απαλλοτρίωση  ιδιοκτησιών για Κοινωνική Υποδομή.
Και ότι σε περίπτωση που χαθούν αυτές οι εκτάσεις
ο Δήμαρχος έχει αστικές & ποινικές ευθύνες ( ΣτΕ 548/1998), και μάλιστα (λόγω του μεγάλου κέρδους του ιδιώτη), κακουργηματικής μορφής 
ενώ συνένοχοι σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις είναι & η Περιφέρεια και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που δεν έστειλαν την Διοίκηση του Δήμου στις ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας & τον Εισαγγελέα  
Στην συγκεκριμένη περίπτωση του αναφερόμενου κινδύνου απώλειας των εκτάσεων που προορίζονται για Σχολεία, ο αντίλογος του Πατούλη, ότι η Πολιτεία δεν του δίνει χρήματα, είναι απαράδεκτος & δεν ισχύει.
Και αυτό διότι(όπως είχαμε ενημερώσει πριν 4 χρόνια σε συγκέντρωση στο Σχολείο τους τοπικούς φορείς του Αγ. Θωμά, μεταξύ αυτών & τον τότε Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Σύλλογο, Γ. Καραμέρο) ο Δήμος για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων αυτών έχει ήδη εισπράξει από τους κατοίκους τα αναγκαία χρήματα όταν εντάχτηκε η περιοχή στο Σχέδιο Πόλης από τις εισφορές σε χρήμα & δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει την κρατική επιχορήγηση.

Τότε, μάλιστα, κάλεσα τους τοπικούς  φορείς (και τον Πρόεδρο του εκεί Συλλόγου Καραμέρο), να απαιτήσουν από την ομάδα Πατούλη να τους δώσει  αναλυτική κατάσταση  όλων των χρημάτων που εισέπραξε ο Δήμος  από τους κατοίκους με την ένταξη στο  Σχέδιο Πόλης & να ελεγχθεί αν αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.
Φυσικά τότε κανείς (ούτε ο Καραμέρος) προφανώς για να μη χαλάσουν  τις σχέσεις  τους με τον Πατούλη , δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα σε αυτή την κατάσταση
Τώρα έρχεται ο ίδιος ο κ. Καραμέρος ως Αντιπεριφερειάρχης πλέον  και  αντί να διατάξει άμεσα έλεγχο «για το πού διατέθηκαν τα χρήματα που εισέπραξε ο Πατούλης από τις εισφορές των κατοίκων», να αναφέρει  ότι…δήθεν θα αναγκαστεί, να προχωρήσει (εξυπηρετώντας ιδιωτικά  συμφέροντα) σε παράνομες  ενέργειες εις βάρος των παιδιών της περιοχής, στην οποία, μάλιστα, απ’ ότι γνωρίζω, μένει & ο ίδιος.
Ο κ. Καραμέρος, από την σημερινή θέση(αν όλα αυτά δεν είναι μια συμπαιγνία για να δικαιολογήσει την προωθούμενη εγκληματική πράξη), έχει ΜΟΝΟ μια υποχρέωση σύμφωνα με τον νόμο: 
«Να απαιτήσει από τον Πατούλη  να του χορηγήσει μια κατάσταση όλων των χρημάτων που εισέπραξε ο Δήμος από τους ιδιοκτήτες της περιοχής του Αγίου Θωμά με την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης και να ελέγξει αν ΟΛΑ αυτά τα χρήματα των κατοίκων χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά  κατά προτεραιότητα για πληρωμές αποζημιώσεων θιγομένων από την ρυμοτομία ιδιοκτητών»
Μετά τον έλεγχο αν αποδειχθεί ότι  ο Δήμος, παραβιάζοντας τις προτεραιότητες του νόμου  ένταξης,  δαπάνησε τα χρήματα που ήταν για αποζημιώσεις για άλλους λόγους (κατά πάσα πιθανότητα για πληρωμές ρουσφετιών) υποχρεούται, για να μην θεωρηθεί και ο  Καραμερος συνένοχος της παρανομίας να στείλει τον  φάκελο  στον Εισαγγελέα, ώστε να λογοδοτήσει όποιος παρανόμησε.
Και αυτό το τονίζουμε καθώς  παρομοια παρανομία & συμπαιγνία Υπηρεσίας της Περιφέρειας(της οποίας προΐσταται ο Καραμέρος) με τον Δήμο  είδαμε πρόσφατα,  στην περιοχή  Τύμβου  Σωρού Αμαρουσίου με  την εντελώς παράνομη Μεμονωμένη Πράξη Εφαρμογής 98/2015, με την οποία 
(προς εξυπηρέτηση της μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ΑΚΜΗ), προσπαθούν να μετατρέψουν παράνομα σε χρήμα έκταση πλέον των 1.500 τ.μ. που προορίζεται για πράσινο ως υποχρεωτική  εισφορά σε γη.
Μια παράνομη ενέργεια την οποία οφείλει ο Καραμέρος να ανακαλέσει άμεσα για να μην μπλέξει και τους Υπαλλήλους της Περιφέρειας και του Δήμου σε Δικαστικές περιπέτειες .
Καλά  τουλάχιστον δεν αντιλαμβάνονται ότι παραβιάζοντας τον Νόμο & την Συνταγματική Επιταγή  ή καλύπτοντας ο Καραμέρος τον Πατούλη για να εξυπηρετηθούν παράνομα πολεοδομικά ιδιωτικά συμφέροντα, μπορεί να κατηγορηθούν & οι δυο(Δήμος & Περιφέρεια ), ότι για την παράνομη αλλαγή  χρήσεων γης χρηματιστήκαν από τον ιδιώτη, όπως έκανε ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας που ζήτησε από τον ιδιοκτήτη 230 εκατομμύρια δραχμές για να «λαδωθεί» όλος ο κύκλος των εμπλεκόμενων ώστε  να ολοκληρώσει μια  παράνομη πολεοδομική πράξη;
                                                             Κλαπακης Δορυλαος      
                                          Συνδυασμός ΓΙΑ EΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου