Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«Πάτησε» Ελλάδα ο Barack Obama

Υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προσγειώθηκε στις 10.30 π.μ. στην Αθήνα & στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Barack Obama και ξεκίνησε και επίσημα η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Τον αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών, Jack Lew και η υφυπουργός για θέματα Ευρώπης, Victoria Nuland.
Το προεδρικό αεροσκάφος air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου τον πρόεδρο των ΗΠΑ υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ τιμές στον αμερικανό πρόεδρο απέδωσε ο Μικτός Λόχος Απόδοσης Τιμών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για την υποδοχή του προέδρου Obama σχημάτιζε στην άκρη μία μικρή γωνία, επειδή το προεδρικό αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε τελικά ένα μέτρο πιο πέρα από το σημείο που είχε αρχικά υπολογιστεί
Ο πρόεδρος Obama παρέμεινε για λίγο στην πίστα του αεροδρομίου, συνομιλώντας με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, αξιωματούχους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος Obama, αφού πρώτα χαιρέτησε τους Έλληνες & ξένους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν από απόσταση, επιβιβάστηκε στην προεδρική, μαύρη, λιμουζίνα, την επωνομαζόμενη & «κτήνος» λόγω της βαριάςθωράκισης που φέρει.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν περισσότερα από δύο τέτοιου τύπου αυτοκίνητα στη συνοδεία του προέδρου, ώστε να μην μπορεί να γίνεται αντιληπτό σε ποιο επιβαίνει ο πρόεδρος κατά τις μετακινήσεις του.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο έδαφος και στον αέρα.
Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την έλευση και κατά την αποχώρηση της προεδρικής αυτοκινητοπομπής ήταν κλειστή.
Σε όλο τον χώρο του αεροδρομίου την κύρια ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας την είχαν Αμερικανοί και υπήρχαν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη του αμερικανού προέδρου πέρασαν τουλάχιστον από τρεις διαφορετικούς ελέγχους για να φθάσουν στον χώρο όπου είχε προβλεφθεί.
Στην έξοδο του αεροδρομίου και στη διαδρομή μέχρι την αρχή της Αττικής Οδού στις δύο πλευρές του δρόμου υπήρχαν παρατεταγμένοι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η κυκλοφορία από το αεροδρόμιο προς την Αττική Οδό είχε διακοπεί για αρκετή ώρα, ενώ στη συνέχεια έκλεισε για λίγο και η οδός Βάρης - Κορωπίου.
Στο μεταξύ στο Προεδρικό Μέγαρο όλα πλέον είναι έτοιμα  για την επίσημη υποδοχή του Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama, ο οποίος αναμένεται στις 1:30 μ.μ.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, τον Αμερικανό Πρόεδρο θα υποδεχθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και θα ακολουθήσει η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά και η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Obama θα παρουσιάσουν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως θα εισέλθουν στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών και η σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Obama θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για διευρυμένες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα & στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 7:30  μ.μ.ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου και της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο δείπνο πρόκειται να παρακαθίσουν 120 άτομα από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο τον Αμερικανό Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Obama.
                              ΠΗΓΗ:www.liberal.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου