Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

«Στ΄ άρματα, στ΄ άρματα εμπρός στον αγώνα», για να μην «τρίζουν» τα κόκκαλα της Ιφιγένειας Συγγρού!

Για «αρπαχτή» της διοίκησης Αννας - Μαρίας Γιάντση κάνουν λόγο οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού!!!

Η οργάνωση ενός αγώνα δρόμου, τονίζουν στην σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, μπορεί να είναι της μόδας (κάθε Κυριακή γίνονται ένα - δυό) αλλά δεν συνάδει ούτε με τους σκοπούς του Κληροδοτήματος(συνάδει όμως η συνεργασία με αποκρυφιστικές Οργανώσεις;), ούτε με τον τρόπο που πρέπει κανείς να φροντίζει, να διατηρεί, να διαχειρίζεται και να περιφρουρεί ένα περιαστικό δάσος, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Η ηχορύπανση με την τόση δυνατή μουσική, οι πίτσες(ενώ οι βασιλόπιττες από χορηγούς τύπου Goodys είναι οικολογικές & ευπρόσδεκτες!),  οι μπανάνες, τα έξυπνα αυτοκίνητα (smart cars!) & το ομαδικό κατούρημα δεν ταιριάζουν στον προαύλιο χώρο του Πύργου Συγγρού ούτε στο Δάσος.
Δεν είναι χώροι αυτοί για να νοικιάζονται σε εταιρίες για να διαφημίζονται.
Ναι ξέρουμε, για να γίνει αυτό ευκολοχώνευτο, το περιτυλίξανε & με ολίγον περιβάλλον και εκπαίδευση αλλά όσοι έχουν δώσει αγώνες χρόνων (εθελοντές, σύλλογοι, πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι & μερικοί Δήμαρχοι!!!) έχουν μάθει & να μυρίζονται το τυράκι & να βλέπουν την φάκα !
Το ότι η διοίκηση επικαλείται  οικονομικό όφελος σε μια δύσκολη περίοδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του ΙΓΕ επαληθεύουν τους φόβους μας ότι 
«η οικονομική κρίση θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την διεκδίκηση και των τελευταίων οάσεων του λεκανοπεδίου υπέρ του εμπορίου και των βιομηχανιών της διασκέδασης».

Αν αύριο, κα πρόεδρε και μέλη του ΔΣ του ΙΓΕ τα προβλήματα μεγαλώσουν τότε αντί για ενοικίαση του Δάσους για διαφημιστικούς σκοπούς, μήπως σκεφτείτε να προχωρήσετε και σε εκποίηση των αγροτικών του εκτάσεων για να καλύψετε τις ανάγκες σας ;
Αυτό, όχι μόνο οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού δεν θα το επιτρέψουν αλλά ολόκληρη η τοπική κοινωνία. 
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «αλεξιπτωτιστή» ή «φυτευτό» να υπονομεύσει το Δάσος με πράξεις που φαινομενικά δεν είναι τόσο κακές, αντίθετα μπορεί να είναι και πολύ διασκεδαστικές και ευχάριστες, στην πραγματικότητα όμως ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου για ζημιές … μη αναστρέψιμες.
Σας καλούμε λοιπόν στην τάξη, αγαπητό ΙΓΕ, γιατί κάτι ακούσαμε και για άλλες παρόμοιες δραστηριότητες που μας τις φυλάτε για έκπληξη!
Το Δάσος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τις διοικήσεις ως απλό κέντρο κόστους. 
Είναι δημόσιο αγαθό που μας παρέχει υγεία, ηρεμία, ομορφιά, εκπαίδευση και γνώση και ως τέτοιο οφείλουμε να το  διατηρήσουμε με όλη την πολύτιμη χλωρίδα και πανίδα του, αναλαμβάνοντας ως κράτος & το - πάντως όχι υπέρμετρο - κόστος συντήρησής του.
ΠΗΓΗ:www.facebook.com/Οι-Φίλοι-του-Δάσους-Συγγρού-295870453807445/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου