Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Μαίρη Διακολιού:Εν Αναμονή … έστω & την ύστατη αυτή ώρα!

Στο  δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη την Τρίτη που μας πέρασε, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού διατύπωσε ερώτηση σχετικά με τη λεγόμενη «ΜΠΕ Μυτιληναίου», την ΜΠΕ δηλαδή που υπερψηφίστηκε από την Περιφέρεια χωρίς να έχει γίνει διαβούλευση προκειμένου να επεκταθεί το κτίριο εταιρίας συμφερόντων Μυτιληναίου στον Παράδεισο κατά 5.000 τ.μ.
Η ερώτηση ήταν η εξής:
Την  περασμένη Πέμπτη, 3-11-2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τις ψήφους της παράταξης που υποστηρίζεται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, ψήφισε υπέρ της «ΜΠΕ Μυτιληναίου», δηλαδή της ΜΠΕ που αναφέρεται στην επέκταση κατά 5.000 τ.μ. περίπου του ήδη υπάρχοντος «κτιρίου Μυτιληναίου» στον Παράδεισο Αμαρουσίου.
Η εν λόγω ΜΠΕ, δεν τέθηκε σε διαβούλευση όπως εκ του νόμου απαιτείται, ενώ η Περιφέρεια την υπερψήφισε ενώ γνώριζε ότι δεν πληρούτο επί της ουσίας η νόμιμη προϋπόθεση της διαβούλευσης.
Δεν επιθυμώ να επικεντρωθώ στο πού οφείλεται η μη διαβούλευση για δύο λόγους: 
α) διότι οι κάτοικοι διεκδικούν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα και ξεκάθαρη θέση από πλευράς του Δήμου, όχι διελκυστίνδα απόδοσης ευθυνών για εσωτερική κατανάλωση και 
β) διότι από το «παιχνίδι» απόδοσης ευθυνών είναι πολύ πιθανό χαμένοι τελικά να βγουν κάποιοι εργαζόμενοι, στους οποίους ενδεχομένως θα μετακυληθούν  τυχόν ευθύνες.
Ερωτάται:
Έστω και την ύστατη αυτή ώρα, που η Περιφέρεια ήδη υπερψήφισε και απέστειλε την απόφασή της στην Αποκεντρωμένη προς τελική έγκριση, ο Δήμος προτίθεται να θέσει το θέμα σε διαβούλευση και πότε;
Στην ερώτηση αυτή, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης απάντησε ότι «θα ενημερωθούμε από τις υπηρεσίες για τον άμεσο χρόνο κατά τον οποίο θα γίνει η διαβούλευση», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Αναμονή…
                                                                Μαίρη Διακολιού
                                  Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                     Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου