Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε η «54η Πανελλαδική Έκθεση Κεραμικής»

Παρουσία εκατοντάδων φίλων της Κεραμικής Τέχνης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης εγκαινίασε στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, την 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής. Παράλληλα, στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες  κεραμίστες στον φετινό Πανελλήνιο διαγωνισμό, που διοργάνωσε η ΠΕΚΑ με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. 
Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου σημείωσε ότι η ετήσια έκθεση Κεραμικής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς για την πόλη του Αμαρουσίου και κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τους Έλληνες κεραμιστές, που μας κάνουν όλους υπερήφανους για το μεράκι με τον οποίο δουλεύουν τον πηλό, δημιουργώντας αξιόλογα έργα.
Αναφερόμενος στη σημασία που έχει ο χώρος του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, επεσήμανε ότι συνεχίζει να αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο κεραμικής δημιουργίας και πανελλαδικό σύμβολο της κεραμικής τέχνης.
«Ο  Δήμος διεκδικεί να του παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ο συγκεκριμένος αυτός χώρος, προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης, που η μακραίωνη ιστορία και παράδοσή της είναι άρρηκτα συνυφασμένη με κεραμική τέχνη» τόνισε ο κ. Πατούλης. 




Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ. Νίκος Βαλλάτος απένειμαν τους επαίνους στην κα Χριστίνα Παπαδοπούλου για το έργο «Η Μήτρα», στην κα Γαβριέλλα Χριστοδούλου για το έργο «Αγκάλη», ενώ εκ μέρους του κου Δημήτρη Αναστασίου για το έργο « Απολογισμός», που δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση, το έργο παρέλαβε το κ. Βαλλάτος.
Επίσης απονεμήθηκαν:
Το 3ο βραβείο στην κα Δήμητρα Τσουρδίνη για το έργο “Himba”, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, τα 2o βραβείο στην κα Δήμητρα Σταύρου για το έργο «Τα Λελέκια», από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη και το 1ο στη κα Βούλη Πανταζίδου για το έργο «Identity Formation ( Διαμόρφωση Ταυτότητας), από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαο Πέππα.                                            
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ. Βαλλάτος ευχαρίστησε το  Δήμο Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την αμέριστη υποστήριξη και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες κεραμίστες στη 54η Πανελλαδική Έκθεση.    
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ.:
 Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Βλάχου Σταματάκη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.
Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ελευθέριος Μαγιάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κούκουζας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Πέτρος Δαμιανός, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου