Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ... «Τόσκας & Μουζάλας ζήτησαν να μην προβάλλονται τα επεισόδια στη Χίο»!!!

Να μην προβάλλουν τα επεισόδια στο hot spot της Σούδας ζήτησαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας!!!
Στην καταγγελία αυτή προέβη ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης Χίος» Δημήτρης Φίκαρης μιλώντας σήμερα στο «Βήμα FM» αποκαλύπτοντας τι τους είπαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου.
«Οι Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας μας κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτάκτως, στην Αθήνα, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα (δηλαδή δύο μέρες πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στο hot spot της Σουδας), για να μας πουν ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη για το τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, με την έννοια ότι οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να κρατούν χαμηλούς τόνους»!!!
Ο συνάδελφος Δημήτρης Φίκαρης τόνισε με σαφήνεια ότι οι υπουργοί ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να μην μεταδίδουν εικόνες.  Σύμφωνα με τον ίδιο, τους είπαν:
«Ή μας βοηθάτε να φτιάξουμε νέο hot spot ή αλλιώς η κατάσταση παραμένει ως έχει» ενώ καταλόγισαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης «πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης».
Στα επεισόδια της Τετάρτης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού ο οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες.
Ζημιές προκλήθηκαν και σε αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων καθώς ομάδα προσφύγων και μεταναστών εκτόξευαν βεγγαλικά προς σπίτια της γύρω περιοχής.
Οπως είχε μεταδώσει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, οιμετανάστες πετούσανπέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.
Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν και επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα όταν συγκεντρώθηκαν άτομα προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή τα οποία κλήθηκαν να σπεύσουν στο σημείο μέσα από μηνύματα στα σόσλια μίντια. Τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα ύστερα από επέμβαση των ΜΑΤ.
Ακολούθησε δεύτερη νύχτα με επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης.
Αυτή τη φορά έγινε επίθεση από αγνώστους στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας της Σούδας. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πέταξαν άγνωστοι βόμβες μολότοφ μέσα στον καταυλισμό.
                                  Η Υπατη Αρμοστεία για το hotspot της Σούδας στη Χίο
Να αποτρέψει στο μέλλον περιστατικά βίας, σαν αυτά που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο hotspot της Σούδας στη Χίο, ενισχύοντας την ασφάλεια εντός και γύρω από τον χώρο φιλοξενίας καλεί τις Αρχές η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Ζητεί, επίσης, να ενταθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικής στέγασης, προκειμένου να μπορέσει να κλείσει ο χώρος της Σούδας.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα πρόσφατα περιστατικά που, όπως σημειώνει, σημειώθηκαν εναντίον προσφύγων και μεταναστών στον χώρο φιλοξενίας, επισημαίνοντας ότι  συνολικά, περίπου 100 άνθρωποι –κυρίως οικογένειες– έχασαν το κατάλυμά τους.

Οπως ανέφεραν στην ομάδα της Υπατης Αρμοστείας, φοβούνται να επιστρέψουν στον χώρο φιλοξενίας και να κοιμηθούν εκεί.
==========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου