Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Eνθουσίασε η θεατρική παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου»

Υπέροχη η εκδήλωση του Συλλόγου προοδευτικών γυναικών Αμαρουσίου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος της ΟΓΕ), το Παράρτημα Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ την Κυριακή 6 Νοέμβρη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΚΑΤ, όπου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου» του Γ. Ρίτσου από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της Ειρήνης Σίμου, προέδρου του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:
«Η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε εμείς. Συμβιβασμός με αυτήν την κατάσταση και τις αιτίες που την προκαλούν σημαίνει κόλαση για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι το α ή β μείγμα διαχείρισης αλλά το ή θα επιβιώσουν τα μονοπώλια ή εμείς γιατί τα συμφέροντα και οι ανάγκες μας δεν εφάπτονται πουθενά με τα δικά τους, ούτε σε καιρό ειρήνης ούτε στον πόλεμο.
Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ, που φέτος κλείνει 40 χρόνια αγωνιστικής πορείας, απευθυνόμαστε σε σας, που βλέπετε τη ζωή σας μέρα τη μέρα να χειροτερεύει και σας καλούμε να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών.
Να παλέψουμε για τη γυναικεία ισοτιμία και την ικανοποίηση των αναγκών μας … 
Απέναντι στον δικό τους σχεδιασμό, με τον οποίο θέλουν να ισοπεδώσουν τις ζωές μας, εμείς θα αντιπαραθέσουμε το δικό μας.

Όσο δύσκολη και αν φαίνεται η κατάσταση, πολλά μπορούν να συμβούν, αν αποφασίσουμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου μας και ξεφορτωνόμαστε την όποια απογοήτευση υπάρχει. Βγαίνουμε από το μικρόκοσμό μας, γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχει λύση εκεί για εμάς και τις οικογένειές μας.
Τα προβλήματά μας δε λύνονται με ατομικό τρόπο. Αυτό που χρειάζεται είναι καθημερινός, οργανωμένος και συλλογικός αγώνας, παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές.
Συντονίζουμε το βηματισμό μας με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των φοιτητών.
Στους σχεδιασμούς τους απαντάμε με πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Είναι επιτακτικό να γίνουμε περισσότεροι, σας καλούμε να πάρετε θέση μάχης, αυτό που λέμε όλοι το «κάτι πρέπει να γίνει» να γίνει αγώνας για ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, για να δυναμώσει η πάλη κατά των μονοπωλίων και την ιμπεριαλιστική εμπλοκή, για να στεριώσει η Λαϊκή Συμμαχία.».
Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός του Γιάννη Λαμπρόπουλου, προέδρου του Παραρτήματος Αμαρουσίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:
«Η σημαία του αγώνα  δεν μπορεί να μπει δίπλα στη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη σηκώνουν ψηλά.
Οι  αγώνες της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ δεν μπορούν να μπουν στον ίδιο τορβά με τις διαπραγματεύσεις και τους αντιλαϊκούς συμβιβασμούς της συγκυβέρνησης με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. … 
Οι μεγάλοι αγώνες του λαού μας δε χωράνε στο λιτό βίο που διακηρύσσουν», και χαιρετισμός της Μαρίας Νταβάρα, μέλους της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη συμπαράταξης των εργαζομένων με το ταξικό εργατικό κίνημα.
Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Οι γειτονιές του κόσμου» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία του ΠΑΜΕ.
Στο χώρο υπήρχε έκθεση φωτογραφίας και έκθεση βιβλίου.  
                                                   ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ «peaea.dse.marousi@gmail.com»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου