Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α:Το Χαλάνδρι «κερδάει» ... την αθλητική χρήση σε ΧΕΥ που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έχει εκφράσει, με παλαιότερη ανακοίνωσή της, την πλήρη αντίθεσή της στην εκποίηση από το Τ.ΑΙ.ΠΕ.Δ. των Χώρων Εγκατάστασης ΧΕΥ Υποδομών (Χ.Ε.Υ.), που βρίσκονται παραπλεύρως της Αττικής Οδού.   
Οι Χ.Ε.Υ. απαλλοτριώθηκαν από το Ελληνικό δημόσιο, με σκοπό τη δημιουργία χώρων υποδομών (κυρίως υπόγειων χώρων στάθμευσης) για την εξυπηρέτηση των πολιτών που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό, τον προαστιακό, τον Η.Σ.Α.Π. και το ΜΕΤΡΟ.
Με τη δημιουργία του Τ.ΑΙ.Π.Ε.Δ. οι χώροι αυτοί πέρασαν στην ιδιοκτησία του.
Με τον πρόσφατο νόμο (ΦΕΚ αριθμός φύλλου 230 στις 4 Νοεμβρίου 2016), το ακίνητο (Χ.Ε.Υ. 8) των 4.175 m2 στη συμβολή της λεωφόρου Πεντέλης με την Αττική Οδό, στο Χαλάνδρι απέκτησε δεσμευτική αθλητική χρήση, έπειτα από τη διεκδίκηση του εν λόγω χώρου και από τη Δημοτική Αρχή της πόλης.
Με αυτή την απόφαση - σταθμό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, έβαλε τέλος στις όποιες βλέψεις είχαν οι μεγαλοεργολάβοι για την οικοδόμηση του συγκεκριμένου οικοπέδου & υποδεικνύει στις διοικήσεις των όμορων Δήμων ...
την ανάγκη του επαναπροσδιορισμού των διεκδικήσεών τους οι οποίες, δυστυχώς έως σήμερα, κινούνται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης, αποκλειστικά και μόνο, των πελατειακών τους συμφερόντων.
Ο δήμος Χαλανδρίου, όλοι οι κάτοικοι και κυρίως όσες και όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, την προστασία του δημόσιου χώρου και τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, ενάντια στα διαπλεκόμενα εργολαβικά συμφέροντα, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι. 
Η Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα συνεχίσει την προσπάθειά της, ώστε όλοι οι αντίστοιχοι Χώροι Εγκατάστασης Υποδομών (Χ.Ε.Υ.), να αποκτήσουν ήπιες χρήσεις ανάλογες με εκείνες της αρχικής απαλλοτρίωσής τους και όχι με αυξημένο συντελεστή δόμησης κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην οικοδόμησή τους και στην εμπορική τους εκμετάλλευση, επιβαρύνοντας υπέρμετρα το ήδη κορεσμένο πολεοδομικά, περιβάλλον της περιοχής μας.
                                ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου