Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εντονότατη διαμαρτυρία πρώην δημάρχων για την ανάκληση χορηγηθεισών επικουρικών συντάξεων & εφ’άπαξ

Γ. Πατούλης:Αναλαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί λύση
Την ανησυχία & την έντονη διαμαρτυρία δεκάδων πρώην δημάρχων και γενικότερα αιρετών έχει προκαλέσει η απόφαση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ (πρώην Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων ΤΥΔΚΥ) να προχωρήσει στην ανάκληση χορηγηθεισών επικουρικών συντάξεων και του μηνιαίου βοηθήματος που τους δίδεται.
Το τελευταίο διάστημα η ΚΕΔΕ έχει δεχτεί πληθώρα αναφορών και καταγγελιών από τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ανατροπή παλαιότερων αποφάσεων του ασφαλιστικού φορέα.
Να σημειωθεί ότι οι αιρετοί είχαν κληθεί, μετά από πρόσκληση του ίδιου του φορέα, να εξαγοράσουν, με εφάπαξ καταβολή ή με δόσεις, συγκεκριμένη περίοδο αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αφού ενημερώθηκε για το θέμα αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί λύση.


Όπως επισημαίνει «είναι αναγκαίο το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Ασφαλιστικός φορέας να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα και να μην υπάρξει ανάκληση των χορηγηθεισών επικουρικών συντάξεων».
«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα προχωρήσω σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα συμβάλουν στην επίλυση ενός προβλήματος που αφορά ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν εργαστεί και προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημειώνει ο Γ. Πατούλης. 
Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με στόχο να κατατεθεί πρόταση προς το Υπουργείο εσωτερικών και το Ασφαλιστικό Ταμείο, τόσο για τη μη επιστροφή του εφ’ άπαξ, όσο και για τη διατήρηση της πρόβλεψης εξαγοράς της θητείας για συγκεκριμένες κατηγορίες και περιπτώσεις.
                                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                          Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                              E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου