Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ξαλαφρώνει από «βαρίδια» που κληρονόμησε η Διοίκηση Γ. Πατούλη;

Στο πλευρό των εργαζόμενων του Οργανισμού Εργασίας
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων που έχουν εκδοθεί από δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σχετικά με τους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργασίας , η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει τα παρακάτω:
Το ζήτημα της διαχείρισης των εκατοντάδων εργαζομένων που απασχολούνταν στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και είχαν προσληφθεί μέσω του Οργανισμού Εργασίας, ήταν ένα από τα πολλά «βαρίδια» που κληρονόμησε η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, από τις Διοικήσεις του παρελθόντος.
Η Διοίκηση Πατούλη αντιμετώπισε το ζήτημα αυτό με ανθρωπιά.
 Έδωσε αγώνα για να πετύχει την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, που αναγνώριζε και κατοχύρωνε τα εργασιακά τους δικαιώματα για όσους είχαν προσληφθεί ως το τέλος του 2005 και τους απορρόφησε στις υπηρεσίες του Δήμου, διασφαλίζοντας τους σταθερή δουλειά και εισόδημα. Ενώ στάθηκε στο πλευρό όσων προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν κι αυτοί την πρόσληψή τους στις υπηρεσίες του Κεντρικού Δήμου. Ήταν μια ξεκάθαρη και τίμια πολιτική επιλογή, η οποία επικροτήθηκε από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.
Από τη στιγμή που ο Οργανισμός Εργασίας έχει τεθεί σε εκκαθάριση, όπως προβλέπει η νομοθεσία, ο Δήμος δεν έχει καμία νομική δυνατότητα να απορροφήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δήμο.

ειδικά στους εργαζόμενους στο Δήμο
Σε κάθε όμως περίπτωση θα τους στηρίξει με όλους τους τρόπους που έχει. Στο πλαίσιο αυτό:
Οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν λαμβάνοντας την αποζημίωση τους και θα αποκτήσουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, θα έχουν προτεραιότητα να απασχοληθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα που θα υλοποιηθούν από το Δήμο.
Όσοι εργαζόμενοι προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή τους στο Δήμο, θα έχουν τη συνδρομή και τη στήριξη της Διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.Δεν πρέπει κανείς να αμφισβητεί και κυρίως οι παρατάξεις της αντιπολίτευση, που με την υποκριτική τους στάση επιδιώκουν να αποκομίσουν μικροπαραταξιακά οφέλη στην πλάτη των εργαζομένων, ότι η σημερινή Διοίκηση θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει και να τους στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου