Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Διευκρινίσεις Δήμητρας Κρεκούκια για το «οικόπεδο Παναγόπουλου»

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο «οικόπεδο Παναγοπούλου», με αποκορύφωμα την κοπή των αιωνόβιων πεύκων του, τα χαράματα της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων, συνέπεσαν δυστυχώς με ένα όργιο λασπολογίας εναντίον εμού προσωπικά, που πηγάζει – ακόμα δυστυχέστερα- και από επίσημα χείλη.
Ο στόχος βέβαια δεν είναι το πρόσωπό μου μονάχα - που εσχάτως θεωρήθηκε, φαίνεται, άκρως επικίνδυνο - αλλά μια προσπάθεια που γίνεται, με σταθερότητα και συνέπεια, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Για να μην επιβαρυνθούν αφόρητα και με ανέκκλητο τρόπο οι οικιστικές συνθήκες ολόκληρης της πόλης του Αμαρουσίου.
Αυτήν την προσπάθεια αισθάνθηκα πως έχω υποχρέωση να την υπερασπιστώ. Θεώρησα λοιπόν πως πρέπει να γίνουν από μένα - και δημόσια - κάποιες διευκρινίσεις:


1. Στην οδό Χατζηαντωνίου αρ. 13, όπου διαμένω, μέχρι το 1978 δεν υπήρχε αδόμητος χώρος αλλά μονοκατοικία ( πολλών μάλιστα τετραγωνικών). Υπήρχε και περιβόλι, από το 1950 τουλάχιστον. Δεν υπήρχε όμως, από τότε, κανένα πεύκο, που αργότερα να κοπεί.
2. Οι γονείς μου έδωσαν το οικόπεδο «αντιπαροχή». Έτσι κτίστηκε το 1978 η σημερινή πολυκατοικία. Τα πεζοδρόμια της Χατζηαντωνίου ήταν τότε ελεύθερα, εντελώς σχεδόν, από οχήματα και η τότε κυκλοφορία ουδεμία σχέση είχε με τη σημερινή. (Το ΙΚΑ δεν είχε ακόμα κτιστεί και δεν είχε διοχετευτεί - με το «κλείσιμο» των άλλων δρόμων και τις «μπάρες» της Κηφισίας - όλη η τοπική και διαμπερής κυκλοφορία στο δρόμο αυτό). Πρόβλημα στάθμευσης δεν υπήρχε τότε «ούτε κατά διάνοιαν» ούτε επιβαλλόταν συνεπώς η δημιουργία «πυλωτής», που δήθεν αργότερα «κλείστηκε», για να γίνουν καταστήματα.
3. Είναι αδύνατον να απολαύσω από «τα μπαλκόνια» μου το όποιο πράσινο του «οικοπέδου Παναγοπούλου», διότι , μεταξύ των μπαλκονιών μου και του οικοπέδου, μεσολαβεί το γυάλινο κτίριο της γωνίας ( το οποίο, σημειωτέον, σήμερα είναι εντελώς κενό ).
4. Δεν έχω στην κατοχή μου κανένα πολυκατάστημα και καμιά πολυκατοικία. Κατέχω, ένα κατάστημα 60 τ.μ. (και ένα εσωτερικό 44τ.μ.) στην παραπάνω πολυκατοικία, το διαμέρισμα που διαμένω και την επικαρπία του διαμερίσματος, στο οποίο διαμένει η κόρη μου.
Μετά τις διευκρινίσεις αυτές, δικαιούμαι, νομίζω, να θέσω στους «λασπολογούντες» ένα ερώτημα: Πώς εξηγούν το γεγονός πως « η υπόθεση Παναγοπούλου», που προσπαθούν να αποδώσουν σε απολύτως προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα, έχει εξοργίσει και συσπειρώσει όλους σχεδόν τους κατοίκους και συλλόγους της πόλης και όλες ανεξαιρέτως τις δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης;

Δήμητρα Κρεκούκια
Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου
«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου