Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

...ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙ​ΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σε επίσκεψη μας στο γήπεδο προπόνησης των ποδοσφαιρικών ομάδων του Α .Ο Ακάδημος Μαρουσιού, στα Μελίσσια στις 26/1/2012 το βράδυ, και στη συζήτηση που είχαμε με παράγοντες του συλλόγου, αναδείχθηκαν τα σοβαρά εμπόδια που μπαίνουν στην άθληση της νεολαίας στην πόλη του Μαρουσιού, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό σωματείο και η ανάγκη να παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διάσωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά και οικονομικής του ενίσχυσης από κράτος και δημοτική αρχή.
Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ σύμβουλοι στο Μαρούσι, όπως και για όλες τις Λαϊκές Ανάγκες , αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία συζήτησης με τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας , καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων , διεκδίκηση μαζί με τους φορείς και τον λαό άμεσων λύσεων.

Ο σύλλογος της πόλης μας έχει να πάρει χρήματα από την ΓΓΑ από το 2010 και η δημοτική αρχή μηδένισε το μικρό κονδύλι που έδινε για ενίσχυση, των εκατοντάδων νέων της αντρικής ποδοσφαιρικής ομάδας (Β΄ ΕΠΣΑ), της εφηβικής, των ακαδημιών, του Α. Ο. Ακάδημος.
 Επίσης η έλλειψη ποδοσφαιρικού γηπέδου στην πόλη μας, έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον δήμο Πεντέλης για την χρησιμοποίηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Μελίσσια, είναι χαρακτηριστικό ότι οι προπονήσεις του Ακάδημου γίνονται από τις 9 έως τις 12 τα μεσάνυχτα(!), ώρες ακατάλληλες και επικίνδυνες για τους νεαρούς αθλητές, γιατί το ίδιο γήπεδο χρησιμοποιούν άλλες 3- 4 ομάδες ποδοσφαίρου , δηλαδή σ' ένα γήπεδο συνωστίζονται και προσπαθούν να χωρέσουν περίπου 200 αθλητές!!!
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα δε λύνεται ούτε με χορηγούς , ούτε με ανταποδοτικά χαράτσια, οι τσέπες των γονέων και των μελών του ΔΣ που κρατάνε οικονομικά ζωντανό τον σύλλογο στερεύουν. Χρειάζεται όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Εμείς όπως δεσμευθήκαμε , τα παραπάνω προβλήματα , καθώς και τις παρακάτω προτάσεις και σκέψεις , τις δημοσιοποιούμε , καλούμε όλους τους υπευθύνους να πάρουν μέτρα για να συνεχίσει την προσφορά του ο ΑΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ , φέρνουμε το ζήτημα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τις εξής προτάσεις:
Οικονομική ενίσχυση του Α.Ο Ακάδημος Μαρουσιού από τον Οργανισμό άθλησης του Δήμου ή από άλλο δημοτικό κονδύλι, για την κάλυψη του ενοικίου που πληρώνει στο Δήμο Πεντέλης, για την χρησιμοποίηση του γηπέδου στα Μελίσσια, καθώς και για αγορά αθλητικού υλικού.
Κατασκευή σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μαρούσι , σε οικόπεδο του δήμου , με κρατική χρηματοδότηση.
Παραχώρηση γραφείων στην ομάδα.
Πιστεύουμε ότι η εξασφάλιση των παραπάνω θα είναι μια ανάσα και μια σημαντική βοήθεια στον σύλλογο , θα δώσει ώθηση και κίνητρα στους νέους και τις νέες της πόλης μας να ανακαλύψουν την διέξοδο του αθλητισμού κόντρα στις άλλες "διεξόδους" που τους προσφέρει το καπιταλιστικό σύστημα, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με το σχέδιο νόμου αποποινικοποίησης των ναρκωτικών
Ο δήμαρχος κ. Πατούλης και ο αντιδήμαρχος κ. Πέππας τι θα κάνουν? .
Ειδικά σήμερα
που το εργατικό εισόδημα μειώνεται , τα χαράτσια, οι φόροι , τα έξοδα πνίγουν σαν θηλιά τις λαϊκές οικογένειες
που η ανεργία μαστίζει
που τα σχολεία υποτάσσουν μυαλά παρά-μορφώνουν
σήμερα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι νεολαία , ο Λαός , να μην παραχωρήσει κανένα δικαίωμα , να μην κάνει σκόντο σε καμία ανάγκη του, να διεκδικήσει όλα όσα παράγει και όσα χρειάζεται.
Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής και της γενικότερης ανάπτυξης του λαού. Ως κοινωνικά φαινόμενα και λειτουργίες συνδέονται ευρύτερα με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία. Αποτελούν βασική προϋπόθεση, ιδιαίτερα για τους νέους, ώστε να διαμορφώνουν όσο γίνεται ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία σε κανόνες και κοινωνικές αξίες. Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός ως στοιχεία του εποικοδομήματος έχουν άμεση σχέση με το κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Ο ίδιος ο χαρακτήρας των σχέσεων παραγωγής προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά τους. Στη χώρα μας, το μονοπωλιακό κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκπρόσωποί του, με στόχο το οικονομικό όφελος και κυρίως την πολιτική χειραγώγηση, αξιοποιούν τους σημαντικούς αυτούς τομείς.
Το ΚΚΕ πιστεύει στην ευρύτερη αξία της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του. Το πρότυπο του αθλητισμού, ως κοινωνική λειτουργία και λαϊκό δικαίωμα, είναι πράξη φυσικής υγείας, παιδείας, αυτογνωσίας, ομαδικότητας, αλληλεγγύης, άμιλλας, ειρήνης και προόδου.
Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός, αποτελώντας ενιαίο σύνολο δικαιωμάτων, μπορούν να παίξουν ρόλο και στην αφύπνιση, στη μεταστροφή των συνειδήσεων.
Είναι προφανές ότι αν δεν καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, αν δεν σταματήσει η σωματική άσκηση να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας δεν θα μπορέσει να γευτεί τα οφέλη από την συστηματικά οργανωμένη ενασχόληση με τον αθλητισμό και γενικότερα την Φυσική Αγωγή. Για μας ο δρόμος για την μόνιμη και οριστική ικανοποίηση της ανάγκης για σωματική άσκηση, περνάει μέσα από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού. Μόνο ένα τέτοιο κράτος μπορεί να σχεδιάζει τον αθλητισμό και να τον υλοποιεί βέβαια, έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες για αθλητισμό της πλειοψηφίας του λαού.
Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο σχεδιασμός του κράτους για την Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις (χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη) ώστε όλα τα αθλήματα να αναπτύσσονται με βάση τις ανάγκες τους. Είναι προφανές ότι οι ανάγκες δεν είναι ίδιες για όλα τα αθλήματα. Γι αυτό χρειάζονται κριτήρια όπως η μαζικότητα κ.α. Κύριος στόχος είναι ότι μέσα από τη μαζική συμμετοχή του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, η διαμόρφωση ολοκληρωμένης κοινωνικής προσωπικότητας και η θωράκιση της υγείας. Το κράτος πρέπει να παρέχει την δυνατότητα αυτή, τόσο μέσα από το σχολείο, όσο και από το σωματείο που δραστηριοποιείται σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά.
Η λύση επομένως για τις Ομοσπονδίες και για τα σωματεία, για τον κόσμο του αθλητισμού, δεν είναι να παλέψουν να ανέβουν «κατηγορία», αλλά να διεκδικήσουν από το κράτος την κάλυψη των αναγκών τους. Δεν μπορεί κριτήριο για την ενίσχυση και ανάπτυξη ενός αθλήματος να είναι αν πουλάει στην αγορά, αλλά αν μπορεί να συμβάλλει στην θωράκιση της υγείας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, στην καλλιέργεια της άμιλλας κλπ.
Για το σκοπό αυτό χρειάζεται:
Ενιαίος Δημόσιος Κρατικός φορέας Φυσικής Αγωγής που θα έχει την συνολική ευθύνη για τον σχεδιασμό, την λειτουργία και τον έλεγχο της Φυσικής Αγωγής.
Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση και διαμόρφωση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, σε κάθε τους έκφραση.
Διασύνδεση της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο με το αθλητικό σωματείο και τη λειτουργία των Αθλητικών Οργανισμών Δήμων (Α.Ο.Δ.) κάτω από ένα ενιαίο σύστημα Φυσικής αγωγής και Αθλητισμού, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ για τις πραγματικές ανάγκες άθλησης των εργαζόμενων, των νέων, των γυναικών και άλλων ομάδων του πληθυσμού.
Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί: α) στην υγεία των μαθητών - αθλητών με ευθύνη του κράτους, παρέχοντας προληπτικές και εξειδικευμένες εξετάσεις ανά 3μηνο δωρεάν για όλους τους μαθητές και β) στην εξασφάλιση της παρουσίας αθλητίατρου σε όλες τις δραστηριότητες, αγώνες κ.τ.λ.
Το αθλητικό σωματείο, με γενικότερο κοινωνικό ρόλο, να είναι η βάση του αθλητισμού και το κράτος οφείλει να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για το έργο του. Να καλύπτονται τα έξοδά του με θεσμοθετημένο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να κοπούν οι δεσμοί με τους χορηγούς.
Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος. Κατάργηση της κατηγοριοποίησης που προωθεί η ΓΓΑ.
Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων με σταθερή και άμεση καταβολή τους κάθε έτος. Άμεση τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων από παρελθόντα έτη, με ευθύνη της ΓΓΑ.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό. Κατάργηση του «επαγγελματικού» αθλητισμού (ΠΑΕ - ΚΑΕ) που βασίζεται στους επιχειρηματίες και σε δήθεν χορηγούς.
Η συμμετοχή όλων στα αθλητικά σωματεία να είναι ελεύθερη, η συνδρομή των μελών συμβολική και η προπόνηση Δωρεάν.
Να καθιερωθεί η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα σε όλη την κλίμακα των αθλητικών φορέων.
Για να αποτελεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελός του λαού και σε βάρος των επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε την νεολαία να αντισταθεί στην όποια εξάρτηση, στον κοινωνικό κανιβαλισμό που ισχυρίζεται ότι «ο πρώτος είναι τα πάντα, ο δεύτερος δεν είναι τίποτα». Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μοιάζει πολύ με τη ζωή. Και καμιά φορά τα γκελ στη ζωή - όπως και στο ποδόσφαιρο - είναι απρόβλεπτα.

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρουσιού
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου