Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Δικαίωσε" τις θηριωδίες του ΝΑΖΙΣΜΟΥ, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης !!!


Το Δικαστήριο τάχθηκε κατά των αποφάσεων ιταλικών δικαστηρίων σχετικά με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για το Δίστομο, με ψήφους 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 τάχθηκε κατά των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης τα ιταλικά δικαστήρια παραβίασαν το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, εγκρίνοντας κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου για να αποζημιώσουν τις οικογένειες των θυμάτων του ναζισμού στην Ιταλία, αλλά και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου.
"Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος", ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ειρήνης στη Χάγη.
To Δικαστήριο επισημαίνει μάλιστα ότι η Ελληνική Νομολογία είναι αντίθετη τελικά στα επιχειρήματα της Ιταλίας.
Παρών κατά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ήταν και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, καθηγητής Στέλιος Περράκης, καθώς η Ελλάδα έχει παρέμβει υπέρ της Ιταλίας στην υπόθεση.

Εξεταστική για τις γερμανικές αποζημιώσεις


ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Eικοσιοκτώ(28) Βουλευτές «μας», απʼ όλα τα κόμματα, ζητούν να γίνει συζήτηση από αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για τα κατοχικά δάνεια και αποζημιώσεις, για τη λεηλασία της Ελλάδας από τους ναζί.
Και ..προσθέτουμε, όχι μόνο να συζητηθεί, αλλά να γίνει και Εξεταστική!
Οι «28», ακολουθούν το πανελλήνιο αίτημα, αυτό που σήμερα αναμένουμε να δικαιωθεί από το δικαστήριο της Χάγης για το Δίστομο. Αυτό που ήδη έχει δικαιωθεί από τα Ιταλικά δικαστήρια.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ΠΡΕΠΕΙ να πάρει επιτέλους επίσημη θέση για αυτό το μείζον Εθνικό ζήτημα και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ τα οφειλόμενα για τις γερμανικές καταστροφές και θηριωδίες στη χώρα μας. Για τις εκατοντάδες χιλιάδες εκτελέσεων, για τη φυσική και ψυχική κατάρρευση της Ελλάδας, για τις κλοπές από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα, αναρίθμητων μνημείων πολιτισμού της πατρίδας μας.
Η απονομή της δικαιοσύνης, για το αίμα που τόσο άδικα κύλησε στη χώρα μας, για το κακό που εξ-ετελέσθη εις βάρος του Ελληνικού λαού, πρέπει να γίνει πράξη.
Δεν υπάρχει μία Ελληνική οικογένεια που να μην έχει στη μνήμη της, τον εφιάλτη της γερμανικής κτηνωδίας του πολέμου. Του αδιάκριτου αφανισμού με τον πλέον σαδιστικό τρόπο, άοπλων γυναικών και αντρών, ηλικιωμένων, παιδιών και βρεφών.
Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει ..και δεν βράζει μόνο με σούπα των συσσιτίων, αλλά και με αγανάκτηση και οργή για όλα αυτά που δεν έχουν γίνει και έχουν αφήσει τη χώρα μας, ιστορικά ανυπεράσπιστη.
Οι Έλληνες, συνειδητοποιούν, σήμερα που εκβιάζονται θρασύτατα, από αυτούς που έστησαν τις διεθνείς ηγεμονίες, κυριολεκτικά με το απλήρωτο αίμα των Ελλήνων, ..ότι όλη αυτή η εξωτερική πολιτική που ασκούσε για πολλά χρόνια η χώρα μας ήταν στημένη εν πολλοίς σε αρκετή «δουλοπρέπεια». Με ευθύνη πάντα ξένων και Ελλήνων;; καλοθελητών.
Όποτε δοκίμασε η Ελλάδα, ανοίγματα όπως τα τελευταία, σε Ρωσία και Κίνα, το «πουλημένο σύστημα», ανακάλυπτε τα σκάνδαλα και έριχνε την κυβέρνηση.
Όποτε προσπάθησε η Ελλάδα, να αναπτύξει τα δικά της αμυντικά συστήματα, «κάηκε» από τις πιέσεις των ξένων προμηθευτών αντιστοίχων οπλικών «επιλογών».
Η οικονομική κατοχή που υφίσταται η Ελλάδα, είναι η αφορμή να ξυπνήσουν κάποιοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Έθνους.
Θέλουμε να διεκδικήσουν και να φωνάξουν δυνατά προς τα Έξω, πως εμείς εδώ ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε, πως ακόμη δεν έχουμε παραδώσει και ούτε πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα.
Όχι αυτά που δεν μας αφήνουν να φτιάξουμε, ούτε αυτά τα «γερμένα» που μας πουλάνε… αλλά τα όπλα της ψυχής, αυτά που τους έκαναν να τρέμουν στην κατοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου