Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΚΕΔΕ:Να δοθούν νόμιμες κι ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων

 Ανεξάρτητα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθούν νόμιμες κι ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων.
Μας προξενεί καταρχήν κατάπληξη το γεγονός ότι ενώ μέχρι χθες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απειλούσε τους Δημάρχους που δε θα εφάρμοζαν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους με κυρώσεις, σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετείται η Κυβέρνηση με non paper από το Μέγαρο Μαξίμου κι όχι από το Υπουργείο.
Σε κάθε περίπτωση επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου:
1Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο.
2Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο κι ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.
3Να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλογιστούν στους Δημάρχους τα ποσά που έχουν καταβληθεί ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
Όταν θα καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα που θα δημιουργήσει
Δεν πρέπει οι Δήμοι να επιβαρυνθούν και με άλλα προβλήματα στην καθημερινή τους λειτουργία.                                             Αρκετά έχουν επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια.
                                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                          Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                              E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου