Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ειδική σύσκεψη για να εξετασθούν τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων του 16ου Δ.Σ. & 10ου Νηπιαγωγείου

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου, προκειμένου να εξετασθούν τα αιτήματα που ετέθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου κατά τη συνεδρίαση της 9ης Μαΐου2017.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Βραχνός, αφού άκουσε τα αιτήματα των Συλλόγων του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου, υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους ότι αυτά θα εξετασθούν σε ειδική σύσκεψη υπό το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να ακουσθούν όλες οι απόψεις και να αναζητηθούν οι πιθανές λύσεις.
Τα αιτήματα των Συλλόγων, που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αφορούν μεταξύ άλλων στο στατικό έλεγχο του φέροντα οργανισμού του κτιρίου, στην απαλλοτρίωση του όμορου οικοπέδου για να επεκταθεί το προαύλιο του σχολείου, στην μετεγκατάσταση του 10ου Νηπιαγωγείου και στην κατασκευή μίας επιπλέον μεταλλικής σκάλας στο κτίριο.
Δεδομένης της ευαισθησίας της Δημοτικής Αρχής για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών, ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έχει ανταποκριθεί πλήρως στα αιτήματα της Διεύθυνσης σε εργασίες συντήρησης, επισκευών και εξοπλισμού, τόσο στο 16ο Δημοτικό Σχολείο, όσο και στο 10ο Νηπιαγωγείο, ενώ έχει πιστώσει σημαντικό ποσόν για τις λειτουργικές ανάγκες και τις μικροεπισκευές.
Ειδικότερα, τον τελευταίο χρόνο μεταξύ άλλων στο 16ο Δημοτικό Σχολείο έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω εργασίες:
Ολική ανακατασκευή δαπέδου αυλής

►Συντήρηση – βάψιμο πέργκολας
Μόνωση στέγης πρόσθετου κτιρίου
►Τοποθέτηση αντικεραυνικής προστασίας
Λείανση μαρμάρων σκάλας και τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών
►Τοποθέτηση εξωτερικού κουδουνιού και κάμερας
Πρόσθετη στήριξη βόρειας μεταλλικής εισόδου σχολείου
►Ηχομόνωση αίθουσας  και νηπιαγωγείου
Αγορά 11 νέων υπολογιστών για το εργαστήριο πληροφορικής
►Αναβάθμιση ηχητικού συστήματος αίθουσας εκδηλώσεων
Τοποθέτηση βιντεοπροβολέων και βάσεων υποδοχής
►Τοποθέτηση μπάρας στην αυλή για διευκόλυνση ατόμων με αναπηρία    
Αντίστοιχα στο 10 Νηπιαγωγείο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες:
Εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας
Μόνωση – στεγανοποίηση ταράτσας και αντικατάσταση δαπέδου στο μπάνιο με τοποθέτηση καινούργιων αντιολισθητικών  πλακιδίων
Τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης και ξύλινων καθιστικών        
Επίσης, στον προγραμματισμό του Δήμου Αμαρουσίου είναι όπως κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες να πραγματοποιηθούν εργασίες σε όλα τα σχολεία, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.    
                    
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου