Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

«Για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα & Ευρώπη» μίλησε στη Λυκόβρυση ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Στα πλαίσια της ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών,  για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ , να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  τα πολλαπλά προβλήματα και τις ιστορικού χαρακτήρα πιέσεις των δανειστών  , των νεοφιλελεύθερων πολιτικών  και των ποικιλώνυμων εκφραστών τους σε Ελλάδα & Ευρώπη,  η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Βόρειας Αθήνας & η Οργάνωση Μελών Πεύκης Λυκόβρυσης  οργάνωσαν άλλη μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση - συζήτηση.
Στην κατάμεστη Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης μίλησε
ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Παπαδημούλης «για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα & Ευρώπη» που σημείωσε με έμφαση:
«Για πρώτη φορά μετά το 2008 μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης και μπορούμε να βλέπουμε το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας»
«Αν θέλουμε να μην έχουμε ανάγκη τον κ. Σόιμπλε, πρέπει να οργανώσουμε αναπτυξιακό σχέδιο  « made in Greece »

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε  αναλυτικά στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τα επόμενα βήματα, την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και τις συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για την αξιολόγηση & την τεχνική συμφωνία, τόνισε πως για πρώτη φορά μετά το 2008 η ελληνική οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο ανηφορικός δρόμος δεν έχει τελειώσει, αλλά έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου».
Πρόσθεσε επίσης πως το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο, να οργανωθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο «made in Greece», που θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, θα οδηγεί σε σταθερή μείωση της ανεργίας, και θα διαμορφώνει συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
 Κοντά σε αυτό, υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαιτείται αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής & βελτίωση της απόδοσης σε ζητήματα της καθημερινότητας.
Συμπλήρωσε πως η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα έχει σημαντικό αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία, θα εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού, και θα βοηθήσει συνολικά την αγορά και, κυρίως, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συμμαχιών, τονίζοντας πως «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων στέκεται υποστηρικτικά προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνοντας πως αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει να γίνει και στο εσωτερικό, για να διαμορφωθούν οι συνθήκες μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας» 
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε πως 
η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια «ταραγμένη γειτονιά»,  κάτι που αποτελεί ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και την οικονομία της, αλλά & συνολικά για την ΕΕ.
Ακλούθησε  δημιουργική συζήτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τους παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλον πολλοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης , καθώς και εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων .
                                                        To Γραφείο Τύπου
                                                                  της ΝΕΒΑ του  ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου