Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά να επιστρέψουν τους μισθούς οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ!

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων) υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν κατά το χρόνο της παράτασης των συμβάσεών τους, σύμφωνα με όσα οριστικά και αμετάκλητα έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, όπως μετέδωσε το «Protothema.gr».
 H απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στην κυβέρνηση και ειδικά το δεύτερο σκέλος της, σύμφωνα με το οποίο θα προχωρήσουν οι καταλογισμοί στους συμβασιούχους προκειμένου να επιστραφούν οι αποδοχές που έλαβαν παράνομα.
Υπευνθυμίζεται ότι η Ολομέλεια έκρινε χτες αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται πλέον κυριολεκτικά στον αέρα.
Εξέλιξη που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, η οποία είχε επιλέξει ακόμη και τον δρόμο της δικαστικής δίωξης σε δημάρχους που αρνιόντουσαν να εφαρμόσουν τον αντισυνταγματικό – όπως αποδείχτηκε – νόμο.
Η διάταξη αυτή αφορά περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση είχε αγνοήσει επιδεικτικά τις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες, η αντισυνταγματικότητα του νόμου θα δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα και στους Δήμους και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε μία επίδειξη δύναμης, η κυβέρνηση ώθησε φορείς του δημοσίου να κινηθούν νομικά έναντι αιρετών εκπροσώπων που δήλωναν ότι ήσαν αντίθετοι με την παράταση των συμβάσεων, καθώς δεν ήθελαν να ζημιώσουν τους δήμους τους, αφού χρειαζόντουσαν αυτό το προσωπικό για όλο τον χρόνο.
Πως θα επιστραφούν, δηλαδή, τα χρήματα στο δημόσιο, όπως ορίζει η απόφαση.
Αλλά και πως θα αντιμετωπίσει το δημόσιο τους δημάρχους που είχαν το θάρρος να αντιταχτούν στην ισοπεδωτική λογική της κυβέρνησης και τώρα καλούνται να επιστρέψουν χρήματα για μία απόφαση που αποδεδειγμένα δεν ήθελαν να εφαρμόσουν!
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  της ΝΔ Μάκης Βορίδης σε ανάρτησή του στο facebook σημείωσε: 
«Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 
Και πάλι η Αριστερά εναντίον κάθε λέξης του Συντάγματος».
                                                                  ΠΗΓΗ:www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου