Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Εξαιρετική η διάλεξη «Πως οι πεποιθήσεις επηρεάζουν τη ζωή μας» που οργάνωσε ο Σύλλογος Ψαλιδίου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή»

Γ. Πατούλης: Τέτοιου είδους διαλέξεις είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ καθώς μας αναγκάζει να σκεφτούμε διαφορετικά να αναθεωρήσουμε απόψεις και να καλυτερεύσουμε τον εαυτό μας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης -  προσκεκλημένος από το ΔΣ του Συλλόγου προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία της Φιλολόγου, Συμβούλου Ανθρωπίνων Σχέσεων & συγγραφέως κ. Ευγενίας Καρυώτηχαιρετίζοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον  Σύλλογο & τον δραστήριο Πρόεδρο του κ. Δημήτρη Θεοχάρη, συνεχάρη την ομιλήτρια κ. Καρυώτη για την άρτια διάλεξη και τόνισε πως τέτοιου είδους ομιλίες είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ καθώς μας αναγκάζει να σκεφτούμε διαφορετικά να αναθεωρήσουμε απόψεις και να καλυτερεύσουμε τον εαυτό μας.
«Η εικόνα που έχει κάθε άτομο για τον εαυτό του είναι μια γενική αποτίμηση κάθε συμπεριφοράς και γνώμης που τους έχει ειπωθεί για τον εαυτό τους από τη γέννησή τους και σε μερικές περιπτώσεις πριν ακόμη από αυτήν.

Είναι τόσο βαθιά ριζωμένο, από τις συνεχείς ισχυρές επαναλήψεις που σταδιακά γίνεται η υποσυνείδητη εικόνα της ιδέας που έχει για τον εαυτό του.
Οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν. Όλων οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν. 
Αυτό που χρειάζεται είναι να τις εντοπίσουμε, να δούμε πώς μας επηρεάζουν και να αποφασίσουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε. 
Η διαδικασία δεν είναι απλή και εύκολη, αλλά δύσκολη και χρονοβόρα. 
Εάν σκεφτούμε πόσα χρόνια μας πήρε να εδραιωθεί η πεποίθηση είναι απολύτως κατανοητό ότι η διαδικασία για να την αποτινάξουμε θα πάρει πολύ χρόνο και κόπο, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Βλάχου Σταματάκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου