Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Ο κόσμος είναι «Τάξη & Αρμονία»

Κάθε ύπαρξη της δημιουργίας έχει μέσα της την Ιδέα του Ωραίου, και αυτό το μικρό ιαπωνικό ψάρι με την ονομασία  «pufferfish» είναι μία απρόσμενη επιβεβαίωση. 
Βρίσκουμε πολύ περισσότερη αρμονία στην συνεχή δημιουργία αυτού του μικρού όντος, παρά στα πολλά έργα των σύγχρονων «καλλιτεχνών».
Είναι ακριβώς ο άνθρωπος, ο άρχοντας της δημιουργίας, που απομακρύνθηκε από το «Ωραίο»  ακόμη και όσον αφορά την αποκλειστικά αισθητική & εξωτερική όψη. 
Ευτυχώς, η φύση δωρίζει ακόμη στον κόσμο μεγαλειώδεις νύξεις λαμπρότητας, παρά την αποτρόπαια καταφρόνηση και τις τροποποιήσεις που ο άνθρωπος εφαρμόζει ενάντια στην ίδια τη φύση.
Όμως το θαυμαστό φαινόμενο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, μας δημιουργεί και άλλες σκέψεις: 
Eίναι δυνατόν αυτός ο  μαθηματικός-γεωμετρικός προγραμματισμός εντός του εγκεφάλου αυτού του όντος να είναι αποτέλεσμα της «τύχης & της αναγκαιότητας»;
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι φτιάχνει αυτό το έργο τέχνης για να ελκύσει τη θηλυκή σύντροφο του. 
Και ασφαλώς τίθεται το ερώτημα, ήταν ανάγκη να κάνει κάτι τόσο χρονοβόρο & πολύπλοκο; 
Δεν θα έφθανε η εξαπόλυση μίας χημικής ουσίας ή μιας οσμής ή μία αλλαγή στον χρωματισμό του δέρματος του ή μία ιδιαίτερη κίνηση, για να επιτύχει τον ίδιο σκοπό; 
Γιατί να εκφράζεται τόση πολυπλοκότητα, τόση αρμονία & ομορφιά; 
Μήπως για να αντανακλάται μέσα στον κόσμο εκείνο το -προ πάντων των αιώνων - Ουράνιο Κάλλος;                                                                      Καλή  θέαση!
                              
                                                             Πηγή:  Azionetradizionale
                                                    Μετάφραση-σχόλια: Ιωάννης Αυξεντίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου