Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Αγώνας για τη δουλειά μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, Μάθε, ενημερώσου για τις 15.000 απολύσεις όλων των συμβασιούχων στους δήμους, στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο, τους παιδικούς σταθμούς που ετοιμάζουν κυβέρνηση και Δήμαρχοι!
Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει διαρρεύσει:
κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων που γίνεται από το 2015.
►κρίνει παράνομη την πληρωμή των μισθών,
απαιτεί την επιστροφή τους για όλο το διάστημα της παράτασης!
Όταν δημοσιευτεί επίσημα θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους η σύμβαση των οποίων έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017! 
Αποτελεί ταφόπλακα για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει την πολιτική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. 
Συνειδητά δεν έδινε λύση όλο το προηγούμενο διάστημα με τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου. 
Συνειδητά κορόιδευε τους συναδέλφους με δηλώσεις και πολιτικές φιέστες για τη μονιμοποίησή τους. 
Συνειδητά επέτρεπε σε δημάρχους να έχουν απλήρωτους χιλιάδες συναδέλφους ή να μην ανανεώνουν τις συμβάσεις τους με αποτέλεσμα να διεκδικούν την πληρωμή και ανανέωσή τους στις δικαστικές αίθουσες.
Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν έχει καμία υπόσταση η δικαιολογία που προβάλει ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει τρόπο για την μονιμοποίηση των συναδέλφων. 
Αν ήθελε να νομοθετούσε τη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις! 
Ο σχεδιασμός της για ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη την νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού. 
Την καλούμε έστω και τώρα να καταργήσει τη συγκεκριμένη νομοθεσία!
Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που παίζει τέλεια το ρόλο της διάσπασης των εργαζομένων σε βολεμένους και εξαθλιωμένους, δημόσιους υπαλλήλους και ανέργους, κατηγορώντας τους μεν για τη κατάσταση των δε, για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους θέλει και αυτή να εκχωρήσει τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. 
Θυμίζουμε ότι Δήμαρχοι της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δήμαρχο Αμαρουσίου, που έχει ήδη πάρει απόφαση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις. 
Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που παραμένουν στη δουλειά με τον δικό τους αγώνα, τους χαλάνε τα σχέδια.
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! 
Να μην τσιμπήσουμε το δόλωμα του κλίματος εφησυχασμού που καλλιέργησε συνειδητά η κυβέρνηση με δηλώσεις για μονιμοποίηση, για να διασπάσει τον αγώνα μας, να μην ενωθούμε με τους συναδέλφους που παρέμεναν απλήρωτοι ή απολυμένοι, ώστε με λιγότερη δύναμη τώρα να αποτελειώσει και τους υπόλοιπους.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ! 
ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ 
ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
Από κοντά και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες τις ΠΟΕ - ΟΤΑ που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και μετατρέπουν την υπόθεση σε νομικό ζήτημα, διαδίδοντας στους χώρους δουλειάς ότι η καλή κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα (!) που η ίδια δημιούργησε. Έχουν το θράσος να μιλάνε για αγώνες αυτοί που μας διασπούν, διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας όπως και οι εργοδότες!
 ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ! 
ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ! 
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!          
                                                                        Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου