Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν στις ψευδαισθήσεις ...

                  Σε καλή μεριά σύντροφοι !!! 
Η αγλαής ενσάρκωση του αντιμνημονιακού αγώνα, ο άνθρωπος που σκότωσε την τρόικα (έτσι δεν πλάσαρε με διαρροές το ελληνοπρεπές «ουάου» που απάντησε στο ψιθύρισμα του Ντάισελμπλουμ; 
Ότι του ψιθύρισε «μόλις σκότωσες την τρόικα»), ο νέος Κολοκοτρώνης (όπως τον απεικόνιζαν οι ενθουσιώδεις οπαδοί του στα social media), αυτός που θα συν-ηγείτο στο έπος της νέας εθνεγερσίας ενάντια στους δυνάστες - δανειστές - τοκογλύφους, που ήθελαν να κλέψουν, ου μόνον κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης μας, αλλά ακόμη και τον ήλιο μας, για να τον εκμεταλλευτούν εκεί, στον μουντό, σκοτεινό, ευρωπαϊκό Βορρά (τα έχετε ακούσει αυτά), μίλησε στον ΣΚΑΙ και έδωσε τα άγια τοις κυσί: Αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης… έλεγε ανοησίες!
Και όχι μόνο ανοησίες αλλά ήταν καθ΄ ολοκληρίαν ένα οργανωμένο ψέμα, αφού ο αρχιστράτηγος της  νέας λαϊκής εποποιίας, ο Αλέξης, του είχε διευκρινίσει ότι δεν θα εφαρμοστεί, γιατί ήταν απλώς πρόγραμμα του κόμματος και όχι της νέας κυβέρνησης!!!(αλλά στο λαό που τους ψήφιζε δεν το είχαν πει!). 
Όμως επειδή το τελευταίο, περί μη εφαρμογής, δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει, παραμένουμε στο αρχικό, το περί «ανοησίας».
Τέτοια βλασφημία στα άγια των αγίων! 
Τέτοια βεβήλωση στο ευαγγέλιο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως ήταν το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τέτοια απαξίωση στον οδικό χάρτη της λαϊκής απελευθέρωσης από τα μνημονιακά δεσμά που χάλκευσαν οι προδότες Κουίσλινγκ, σε συνεργασία με τους ξένους κατακτητές, αυτούς που αλυσσόδεναν και σκότωναν το λαό μας!
Παραδόξως το ίδιο - ως «ανοησία»
το χαρακτήριζαν και οι Νενέκοι, οι γερμανοτσολιάδες, οι Τσολάκογλου, οι προδότες.

Δεν χρειάζονταν ειδικές γνώσεις, πτυχία και μεταπτυχιακά, για να ξέρει κάποιος ότι το πολυπαινεμένο πρόγραμμα ήταν  μια ανοησία. 

Το γνώριζε ο μέσος ρεαλιστής πολίτης, το γνώριζε ο αγράμματος παππούς στο χωριό, (αυτός που με τη γήινη λογική του με είχε ρωτήσει: 
«καλά που θα βρει τα λεφτά για να τα κάνει; 
Θα του τα δώσουν τσάμπα;»). 
Το γνώριζε ο όποιος τυχαίος μεροκαματιάρης που είχε παλέψει, είχε ζήσει ολοζωής με συντροφιά το μόχθο, και είχε μάθει στο πετσί του ότι τσάμπα λεφτά κανείς δεν δίνει.
Ήξερε επίσης ο κάθε νουνεχής πολίτης, ότι ήταν ανεμώλιος ο ενθουσιασμός που είχε συνεπάρει τους επίδοξους μπαταχτσήδες σε όλη τη χώρα, αυτούς που τους πλάσαραν τη σκονισμένη από το χρόνο, αρχαία λέξη «σεισάχθεια»,  και την ανέδυσαν αστραφτερή στο δημόσιο βίο, φωτίζοντας τα όνειρα  των αφελών για απαλλαγή από το άχθος των δανείων. 
Αυτούς που νόμισαν ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Αλέξη το νέο Σόλωνα που θα τους απαλλάξει από τα επαχθή δάνειά τους!

Δεν ήξεραν ότι η σεισάχθεια είναι πονεμένη λέξη. 
Αφορά μόνο σε αυτούς που τα έφερε έτσι τούμπα η ζωή, ώστε κινδυνεύουν τα χάσουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους,  και όχι το εξοχικό τους. (Πόσοι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί νόμισαν ότι θα τους χάριζε τα δάνεια, και τώρα θα τα δουν να παραδίνονται στα funds…).
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έλεγε ανοησίες, κατά Γιάνη!
Δεύτε λοιπόν, τελευταίον ασπασμόν στις ψευδαισθήσεις που σκόρπισε σε ολόκληρη τη χώρα μια παρέα χωρίς αναστολές, ανεκπαίδευτη πολιτισμικά, αλλά εκπαιδευμένη στους ανοίκειους πολιτικούς ελιγμούς, στη θωπεία του λαού, στο πουσάρισμα της άλογης οργής, στη δαιμονοποίηση των αντιπάλων,  στο χωρισμό της κοινωνίας  σε πατριώτες και προδότες.
Η ακύρωση του προγράμματος Θεσσαλονίκης δεν είναι μια απλή διάψευση, δεν είναι μια ακόμη ανακολουθία στην αλυσσίδα  των ακυρωμένων ελπίδων, εκ μέρους της κυβέρνησης.  

Είναι η κονιορτοποίηση του θεμελίου λίθου – και μύθου – που πάνω του οικοδομήθηκε  η  υφαρπαγή της εξουσίας. 
Γιατί όταν διεκδικείς την ψήφο εκτοξεύοντας τόσο χονδροειδή και ανεφάρμοστα ψέματα, δεν διεκδικείς απλώς, αλλά υφαρπάζεις την εξουσία.
Σήμερα κατατίθενται τα μέτρα ύψους 4,5 δισ., προφανώς αχρείαστων, αν δεν είχε υπάρξει η περίοδος Βαρουφάκη και η καθυστέρηση της περήφανης διαπραγμάτευσης, που αλλού καθήλωσε και αλλού καθυστέρησε, τους οικονομικούς δείκτες της χώρας. 
Την ίδια στιγμή, με βάση τα συμπεράσματα  του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου προκύπτει καθυστέρηση στους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, γεγονός που θα επιδράσει και στα επόμενα οικονομικά έτη –  και δεν αποκλείεται να αναδείξει τον κίνδυνο και νέων δημοσιονομικών μέτρων.
                                                             Σε καλή μεριά σύντροφοι!
                                                                     Του Γιάννη Σιδέρη
ΠΗΓΗ:www.liberal.gr/arthro/137349/oikonomia/2017/deute-teleutaion-aspasmon-stis-pseudaisthiseis.html#.WRaxz_vK7YA.twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου