Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Σήμερα οι κινητοποιήσεις Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ενάντια στην απόφαση για τους συμβασιούχους

Κλαδικά συνδικάτα στους ΟΤΑ & σωματεία Δήμων, Επιτροπές Συμβασιούχων σήμερα Τρίτη 16 Μάη  ρίχνονται στη μάχη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων. 
Παράλληλα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη.
Το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής έχει κηρύξει  για σήμερα στάση εργασίας, , από τις 11:00 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 μ.μ. το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. 
Το Συνδικάτο καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου της Αττικής, τις Επιτροπές Αγώνα των συμβασιούχων να οργανώσουν, να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στη πολιτική που απολύει 15.000 συναδέλφους και με αποφάσεις τους να πάρουν μαζικά μέρος στη κινητοποίηση της Τρίτης.
Από τα πρώτα σωματεία που ανταποκρίθηκαν είναι αυτά των εργαζομένων στους Δήμους Αμαρουσίου,  Περάματος, Ηλιούπολης, Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Αγίων Αναργύρων, και Πετρούπολης, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλα...
Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει:
«Η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ουσιαστικά αποτελεί ταφόπλακα στην εργασία των συναδέλφων συμβασιούχων, αφού θεωρεί παράνομες όλες τις συμβάσεις που παρατάθηκαν, καλεί τους επιτρόπους να μην υπογράψουν εντάλματα πληρωμής αλλά και να επιστρέψουν πίσω όλους τους μισθούς από τη παράταση τους και μετά.
Συνάδελφοι δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε να περάσει η συγκεκριμένη απόφαση. 
Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε.
Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση. 
Όχι μόνο γιατί διατηρεί ακόμα και σήμερα την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά έρχεται και την επεκτείνει βάζοντας και νέα θηλιά στους λαιμούς των εργαζομένων μέσα από το 4ο μνημόνιο που ετοιμάζεται να φέρει. 
Ας σταματήσει λοιπόν να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και να δηλώνει ότι κάνει ότι μπορεί για τους συμβασιούχους. Αν ήθελε θα προχωρούσε στη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι το σύνολο των υπηρεσιών των δήμων είναι υποστελεχωμένες από προσωπικό. 
Ταυτόχρονα γνωρίζει ότι χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους οι υπηρεσίες καθαριότητας σε πολλούς δήμους είναι αδύνατον να μπορέσουν να ανταποκριθούν. 
Όμως έχουν σχέδιο και μέθοδο. 
Σκοπός τους να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, να τις υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση τους. 
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν δήμαρχοι που και αυτή τη κουτσουρεμένη απόφαση για την παράταση των συμβάσεων δεν την έχουν υλοποιήσει.
Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. 
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο και κανένα δημαρχείο δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Καλούμε λοιπόν τη κυβέρνηση έστω και τώρα να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει τις συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις».  
====================================================================
                                                             ΠΗΓΗ:www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου