Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος επισκέφτηκε ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου

Πως η τεχνολογία συναντά την ιστορία; 
Πως η ιστορία του χθες γίνεται ένα με το σήμερα; 
Πως η φιλοσοφία εναρμονίζεται με το περιβάλλον; 
Ποιες είναι οι δυνατότητες του Πλάτωνα στη σημερινή εποχή;
Στα ερωτήματα αυτά ήρθε να δώσει εμπράκτως απάντηση ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου, με την οργάνωση επίσκεψης στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος την Κυριακή 19/03/2017 στην Αθήνα.
Σ’ ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο οργάνωσε η κ. Κεράτσα Αικατερίνη, Υπεύθυνη του Ψηφιακού Μουσείου, πραγματοποιήσαμε ένα ιδιότυπο ταξίδι στο χρόνο από τη σημερινή αθηναϊκή γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος μέχρι την αρχαιότερη εποχή, ζώντας ο καθένας με τον τρόπο του τις συνθήκες, που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο.
Μέσω πολλαπλών επιπέδων ψηφιακής πληροφορίας περιηγηθήκαμε εκτός από το χώρο στον ξεχωριστό «κόσμο των ιδεών» του Πλάτωνα και όχι μόνο. 
Η παρουσίαση του προγράμματος ανέδειξε μεν την περιοχή, αλλά και δημιούργησε ερωτήματα και φιλοσοφικές αναζητήσεις στους πολλαπλούς επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι απέδειξαν με την παρουσία τους ότι ο πολιτιστικός προσανατολισμός των εκδηλώσεων της UNESCO Αμαρουσίου είναι ένας πολύ σοβαρός πόλος έλξης για ένα κοινό, που διψάει για ποιοτική ενημέρωση.
Ο χώρος του Μουσείου της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι δομημένος σε 3 επίπεδα-αίθουσες, οι οποίες ακολουθούν χρονικά το έργο, τη μέθοδο καθώς και την ίδια την προσωπικότητα του Πλάτωνα και τις επιρροές, που αυτή άσκησε στο σύνολο της ανθρωπότητας. 
Πρόκειται για ένα χώρο, που δίνει μία ξεχωριστή αίσθηση στο Αθηναϊκό κοινό και τους επισκέπτες του.
Η κ. Ιωάννα Παπανικολάου-Πουσπουρίκα, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Αμαρουσίου ευχαρίστησε την υπεύθυνη του προγράμματος και του Μουσείου και τόνισε στους επισκέπτες τη σημασία και τις προεκτάσεις του έργου του Πλάτωνα στη σημερινή εποχή.
Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους εκείνους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και υποσχέθηκε ότι η UNESCO Αμαρουσίου θα συνεχίσει να προωθεί όλους εκείνους που προσπαθούν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο να προβάλλουν τις πνευματικές παρακαταθήκες του τόπου μας ως βασικό στοιχείο της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου