Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Δεσμεύσεις προς τους δανειστές η αποσιώπηση «μυστικών συμφωνιών»

    Δριμύ κατηγορώ με αποκαλύψεις για κυβερνητική λογοκρισία
                                                      Προς το  ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ
 Αγαπητοί συνάδελφοι, Πρωτοφανής επιχείρηση λογοκρισίας αλλά και απόκρυψης γεγονότων είναι σε εξέλιξη στα οικονομικά  υπουργεία, με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις κρίσιμες εξελίξεις, την απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και διώξεις δημοσιογράφων που προφανώς θεωρούνται ενοχλητικοί.
Αποκορύφωμα  της ανάρμοστης συμπεριφοράς Σταθάκη, είναι ότι απέκρυψε από τους διαπιστευμένους συντάκτες το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για την πώληση της ΔΕΗ, καθώς και το τελευταίο του ταξίδι στο Ισραήλ για την τετραμερή συνάντηση ενέργειας και τα θέματα των ΑΟΖ.
Προφανώς υπάρχουν δεσμεύσεις του απέναντι στους δανειστές για όσα έχουν συμφωνηθεί με «ρήτρα εχεμύθειας»  για την επέλαση που ακολουθεί σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Στο υπουργείο Οικονομίας ο υπουργός Δ.Παπαδημητρίου, με εμφανείς επιρροές Τέξας, κόβει δημοσιογράφους και Μέσα κάνοντας  επιλεκτική πληροφόρηση  και  διαρροές    για να πουλήσει στην κοινή γνώμη  την εικονική πραγματικότητα, που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση. 
 Ανάλογες πρακτικές εφαρμόζονται από τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη  
που επιχείρησε να καταργήσει ακόμη και την αίθουσα δημοσιογράφων στο υπουργείο του καθώς  και την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά που αποφεύγει τις ενημερωτικές συναντήσεις  μετά την «περιπέτεια» της με τα στατιστικά στοιχεία για τις τουριστικές αφίξεις,
 Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Ενώσεως ώστε να ερευνηθούν  από το  ΔΣ οι  υποθέσεις αυτές  και να σπάσει το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργεί η Κυβέρνηση  σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
 Επίσης να καταγγελθούν  στις διεθνείς  οργανώσεις  όλες αυτές οι πρωτοφανείς συνθήκες, που επικρατούν και το bullying το οποίο υφίστανται οι συνάδελφοι από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
 Η απάθεια τουπροεδρείου της ΠΟΕΣΥ, απέναντι στις θλιβερές αυτές πρακτικές, εξηγείται εύκολα.
                                                                     Δημ. Ι. Τσαλαπάτης
                                                              Α’ Αντιπρόεδρος  ΔΣ ΕΣΗΕΑ
                                                                      ΠΗΓΗ:www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου